Zenés vígjáték a szerelemről

Fodor Zsóka és Várkonyi András újra együtt – népszerűségük töretlen, akárcsak az általuk megformált karakterek szerelme. Április 22-én és 23-án a Pécsi Harmadik Színházban, valamint május 21-én (15 és 19 órai kezdettel) Budapesten, a Belvárosi Színházban az Örök a Szerelem kétfelvonásos zenés vígjátékban szereznek nekünk, nézőknek kellemes perceket. Mindannyian megrészegültünk már életünkben az örökké tartó szerelem gondolatától, más néven az örök szerelemtől.

Az örök szerelem az, amikor két ember szerelme egy életen át tart. Amikor a kötelékük annyira erős, hogy a szerelem még a halál után is megmarad és folytatódik. Az örök szerelem bizony létezik, csak hinnünk kell benne. Hőseink, Baucisz és Philemon, azaz Fodor Zsóka és Várkonyi András már több ezer éve, mint két szerelmes „fa” éldegélnek, ez idő alatt sok mindent megtapasztaltak már. De hogyan is kerültek ők ilyen helyzetbe? Sok évvel ezelőtt a Földön két isten, Zeusz és Hermész álruhát öltve látogatta meg az embereket, és így találkoztak a két szegény öreggel, akik becsületesen és nagy szeretettel vendégül látták az isteneket. Majd amikor rájöttek, hogy nem hétköznapi vendégek jöttek el hozzájuk, azt kérték a mindenhatóktól, hogy egyszerre hagyhassák itt a földi létet. Így lett a testük fatörzs, fejük helyén pedig lombkorona…

Egy biztos, az örök szerelemért ugyanúgy kell harcolni, mint egy párkapcsolatért vagy házasságért. Mindig célszerű arra törekedni, hogy ne unjuk meg egymást, több ezer év alatt pedig bőven van miért küzdeni – ahogy telik az idő, rádöbbenhetünk, hogy az igazi megpróbáltatások csak most kezdődnek… Ennyi idő alatt megtanulhatjuk, hogy amivel igazán érdemes foglalkozni, az az, hogy hogyan bánunk egymással a kapcsolatban. Például, hogy a másik vágyait a sajátunk elé helyezzük, vagy közösen döntsünk a fontos dolgokban. Ez az örök szerelem megpróbáltatásait körüljáró darab sokat tanít nekünk a saját – kevésbé évezredekben mérhető – kapcsolatainkról is, de mindezt nem búslakodva teszi: ugyanis a vidám hangulat nem csak a két főszereplő nagy párosa miatt garantált ebben a fergeteges előadásban!

Szereplők

Baucisz – Fodor Zsóka
Philemon – Várkonyi András
Idegenvezető – Kálmán Henrietta
Kutya – Geri Tamás
Harkály – Gungl Jozefa Gréta
Fiú – Umbráth László
Lány – Világi Vanessa
Festő – Bagi Zoltán

A Moravetz Produkció és a Moravetz Művek közös előadása.

Jegyrendelés: www.jegy.hu/program/orok-a-szerelem-130069

Bemutatja: 
Moravetz Produkció
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)