A vád tanúja – Izgalmas Agatha Christie krimi a Játékszín színpadán

Leonard Vole, a jóképű fiatalember, bűnös-e akit egy idős hölgy meggyilkolásával vádolnak? Ráadásul a felesége a vád tanúja! Az ő kezében van a sorsa. A népszerű írónő ezúttal is mesterien szövi a szálakat krimijében, melynek a legfőbb helyszíne a tárgyalóterem, ahol a néző is részt vehet az izgalmas nyomozásban, mint az esküdtszék tagja. A Simon Kornél rendezte darab főbb szerepeiben Kern András, Szerednyey Béla, Kocsis Dénes, Lévay Viktória, Jakab Csaba, Kerekes József és Zsurzs Kati látható.

London az 1920-as években. Egy kegyetlen és vérszomjas gyilkos vérrel szennyezte be a plüss szőnyeget az egyik elegáns házban. Az áldozat az elbűvölő és gazdag Emily French. A közvéleményt felkavaró ügyben a nyomozás gyors és eredményes, minden bizonyíték Leonard Vole ellen szól, aki nyereségvágyból követhette el a gyilkosságot, könyörtelenül elvéve a kedves hölgy életét. A fiatalembert John Mayhew ügyvéd és Sir Charles Carter királyi tanácsos védi.

A film:

A vád tanúja (Witness for the Prosecution) Billy Wilder 1957-ben bemutatott filmdrámája, mely Agatha Christie azonos című színdarabja alapján készült. A főszerepeket Tyrone Power, Marlene Dietrich, Charles Laughton és Elsa Lanchester alakítja. Az izgalmas végkifejletű történetet nagy titoktartás mellett forgatták, hogy a cselekmény ne derülhessen ki. A film kiváló recenziókat kapott, a kritikusok dicsérték. Az Amerikai Filmakadémia hat kategóriában jelölte Oscar-díjra, melyek közül azonban egyet sem nyert el. Elsa Lanchester alakítását a legjobb női mellékszereplőnek járó Golden Globe-díjjal jutalmazták. Wilder alkotását az Amerikai Filmintézet (AFI) beválasztotta a tíz legjobb tárgyalótermi dráma közé.

A vád tanúja a krimikirálynő tizenkét izgalmas, hátborzongató detektívnovellájának gyűjteménye, amelyben nem mindig a rossz fiúk húzzák a rövidebbet.

Az izgalmas darabot februártól tekinthetjük meg a Játékszín műsorán remek színészek közreműködésével!

Bemutatja: 
Játékszín
Értékelés: Nincs Átlag: 3.5 (2 szavazat)