Szerelmes Shakespeare a Madáchban

A színdarab az 1998-ban készült hét Oscar-díjas film történetét követi. Több magyarországi színház is szerette volna műsorra tűzni a darabot, de a jogtulajdonosok végül a Madách Színházat választották. A főszerepeket – kettős szereposztásban – Nagy Sándor és Solti Ádám, valamint Petrik Andrea és Tompos Kátya alakítja, mellettük többek között Pál András és Stohl András, valamint Csákányi Eszter és Kerekes Éva játszik az előadásban.

A film és a darab Shakespeare elképzelt szerelmének a története, amelyből a Rómeó és Júlia című dráma 1597-ben született. A darabban a két színházi kultúra – a mai és az Erzsébet-kori összemosása által látható, hogy a színház lényege nem változik. Az akkori és a mai színészek is képesek arra, hogy a közönséget elvarázsolják.

A bemutatóhoz kapcsolódva nagyszabású eseménysorozatot, színházi fesztivált is terveznek színészek, rendezők, zenészek, táncművészek, irodalomtörténészek bevonásával, főhajtásként Shakespeare előtt. Az előadást júniusban, júliusban és szeptemberben fogják játszani, összesen 50 alkalommal, majd a következő nyáron újra műsorra tűzik. Az előadásban a főszereplők mellett Adorjáni Bálint/Zöld Csaba, Nagy Balázs/Simon Kornél, Szerednyey Béla, Magyar Attila/Weil Róbert, Hajdu István/Pusztaszeri Kornél, Sáfár Mónika/Tóth Enikő, Kőrösi András/Posta Victor játszik.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)