SIX - Tony-díjas koncertmusical a Madách Színházban

VIII. Henrik a brit történelem egyik legmeghatározóbb alakja, aki nem csak politikai és vallási döntéseivel hagyott mély nyomot, hanem hat kalandos házasságának meséjével is. Hat királyné, hat eltérő karakter, hat egyedi sors. Mindazonáltal mind a hatuk ugyanannak a királynak lettek a feleségei, és közülük négyen nem élték meg a kapcsolatuk végét. A SIX musical ezeket az izgalmas élettörténeteket varázsolja színpadra. A hat királyné, mint igazi popdivák tündökölnek és elkezdődik a versengés a legfenségesebb királynő címért. Egyik ragyogó dallam a másik után, különböző muzsikai műfajok keverednek, mindezt egy női zenekar kíséri.

Az újraértelmezett történelem

Ebben a színdarabban nem a férfiak, hanem a nők kerülnek előtérbe – pontosabban Henrik hat feleségének szemszögéből ismerhetjük meg a történetet. A klasszikus történelemkönyvekből ismert események újraértelmezésével a musical modern stílusban és zenei kísérettel varázsolja el a közönségét. A királynéi, akik a történelemben gyakran csak mellékszereplőként vagy áldozatként jelennek meg, itt erős, független és komplex karakterekként törnek a felszínre. A musical dalai nemcsak a Tudor-kor drámáját, de a nők korabeli és mai társadalmi helyzetét, kihívásait és ambícióit is bemutatják. A dalok műfaja a pop, rock és R&B között váltakozik, ezzel is hangsúlyozva a modern köntösben tálalt történelmet.

A Madách Színház a koncertmusicalt kettős szereposztásban mutatja be, az egyikben színésznők, a másikban énekesnők alakítják a királynékat.

Színészkirálynők, vagyis: Baranyai Annamária, Zsitva Réka, Peller Anna, Kardffy Aisha, Gadó Anita és Gallusz Nikolett.

Popkirálynők, vagyis: Horányi Juli, Muri Enikő, Singh Viki, Herceg Erika, Hien és Veres Mónika Nika.

A Madách Színház kalandvágyó , elsősorban férfiközönsége most nem csak a nézőtérről követheti az eseményeket, hanem helyet kaphatnak a színpadi királyi csarnokban, azaz a TRÓNTEREMBEN. Így maguk is részesei lehetnek a különleges előadásnak.

A SIX tehát nem csak egy újabb történelmi musical, hanem egy igazi női erőfitogtatás, mely leszámol az előítéletekkel. Azoknak ajánljuk, akik készen állnak a történelem újraértelmezésére és egy olyan estére, amely egyszerre szórakoztat és elgondolkodtat.

Bemutatja: 
Madách Színház
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)