Rutinos ingázó lett Fodor Zsóka egy különleges szerep kedvéért

Hatalmas közönségsikerrel fut Pécsett, és immár az ország más részeiben is hódító útjára indult az Örömlányok végnapjai című zenés vígjáték. A Moravetz Levente által írt és rendezett zenés színházi előadás népszerűsége a bemutatott kacagtató helyzeteknek és nem utolsósorban az egykori Barátok közt vezető színészei, Fodor Zsóka és Szőke Zoltán fergeteges alakításának köszönhető. A darabot 2022. január 29-én két alkalommal (15 és 19 órai kezdettel) Budapesten, a Belvárosi Színházban is megtekinthetjük.

Moravetz Levente, a Pécsi Harmadik Színház, valamint a Moravetz Produkció tulajdonosa 1995-ben Pécsett az Év Színésze, majd a Baranya Megyei Prima Díj 2021-es büszke birtokosa lett. Utóbbi elismerés a magyar színház- és filmművészet terén elért teljesítményeiért érdemelte ki. Ezek után egyáltalán nem meglepő, hogy az Örömlányok végnapjainak sikere is az ő nevéhez fűződik.

Hatalmas sikerrel fut az előadás, és nagyon jó, hogy végre a fővárosba is eljutunk vele. A Belvárosi Színházban minőségi darabok mennek, megtiszteltetés, hogy itt léphetünk fel. Az ingázás nálam már rutinból megy. Azt szoktam mondani, hogy két otthonom van; Budapestre megyek haza, Pécsett pedig otthonra leltem. Mindkét városban lakást bérlek, így a legkényelmesebb az előadások miatt. Remélem, a fővárosiak is ugyanúgy fogják szeretni ezt a keserédes történetet, mint a pécsiek! – nyilatkozta a 80 éves Fodor Zsóka.

Valahol az Északi-középhegységben, a Mátrában játszódik a történetünk, itt él a főszereplőnk, Csöpi (Dévényi Ildikó), akinek örömlányként nyugodtan telnek a napjai, ám a nyugdíjas éveket elérve azon kapja magát, hogy már a kutya se kíváncsi rá. Ebbe nem törődhet bele, így aztán Bözsikével (Fodor Zsóka) együtt létrehozza a Csöpike Csibéi Betéti Társaságot, aminek már a rövidítése is sokatmondó: a Csöcsi Bt., amely fő tevékenysége a faluba érkező férfiak szórakoztatása. A településnek kell a reklám, hiszen nagyon kevesen fordulnak meg itt, hogy igénybe vegyék a kéjhölgyek szolgáltatásait. Rajnai doktort (Szőke Zoltánt) azonban pont erre veti a sors, és innentől kezdve felgyorsulnak az események: semmi sem az, aminek látszik, és mondhatni mindenkinek van takargatnivalója…

Egy jó vígjáték attól működik, hogy nemcsak a remek történetre épít, hanem a kiváló színészi játékra is. A Fodor Zsóka – Szőke Zoltán páros szűnni nem akaró nevetést garantál minden korosztályban. Ugyan korábban a Barátok közt című napi sorozatban már mindkettőjüket láthattuk komikus és drámai helyzetekben, itt aztán tényleg brillíroznak, valósággal lubickolnak karakterükben – ráadásul Szőke Zoltán talán most először látható szigorúan véve vígjátéki szerepben. Említést érdemelnek a kollégák (Dévényi Ildikó, Fábián Anita, László Csaba, Csáki Edina és Szabó Arnold) is, akik egytől egyig tovább emelik az előadás fényét.

A nagyszerű zenei betétekkel megspékelt, nem mindennapi kétfelvonásos vígjáték tökéletes szórakozást ígér a minőségi darabok szerelmesei számára és mindazoknak, akik erre a pár órára egy tökéletes illúziót szeretnének átélni.

Internetes jegyrendelés: www.jegy.hu/program/oromlanyok-vegnapjai-126904

Időpont: 2022. január 29. 15 és 19 óra
Helyszín: Belvárosi Színház (1075 Budapest, Károly krt. 3/a)

Bemutatja: 
Moravetz Produkció
Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)