Őrületek tornya – avagy az elcserélt ikrek hatalmas galibát okoznak

Shakespeare „Tévedések vígjátéka”, nemcsak a múlt mulattató mesterműve, de a jelen kor számára is tanulságos történet. Az Őrületek tornya c. vígjáték által bemutatott félreértések és tévedések az információáradat és az azonnali kommunikációs lehetőségek idején is aktuálisak. Az elcserélt ikrek kalandjai arra emlékeztetik a nézőt, hogy még a legfejlettebb technológiai világban is adódhatnak emberi tévedések és félreértések.

Adottak az elcserélt ikrek, akik egy toronyházba kerülnek, és óhatatlanul összetévesztik őket, valamint a középkorú házaspár, akik arra készülnek, hogy megcsalják egymást, akár egy liftben is. Háda János, Faragó András, Mérei Katalin, Szabó Máté, Bordás Mihály és Végh Judit gondoskodnak a kellemes hangulatról Moravetz Levente poénbombákkal fűszerezett darabjában.

Shakespeare klasszikusából modern liftes dráma kerekedett! Az elcserélt ikrek egy hatalmas toronyházba kerülnek, ahol mindenki összekeveri őket! Mindeközben rejtélyes körülmények között egy csecsemő is eltűnik – de ne gondoljuk, hogy ez valami horror! Minden csak egy nagy malőr!
Mérai Katalin mint csalfa, kacér feleség, Szabó Máté és Bordás Mihály pedig tőlük megszokottan, szupersztár módjára, ráadásul duplán keltik életre a karaktereket: Szabó Máté a nőcsábász macsó, valamint a saját neméhez vonzódó úriember, míg Bordás Mihály a kanadai-amerikai akcentusú, precíz testvér és a vagány életművész kettős karakterét alakítja. Végh Judit az elkényeztetett, de szívvel-lélekkel érdeklődő divatdíva, míg Andrádi Zsanett a hangos, pofátlan szomszédasszony szerepében remekel. Bálizs Anett pedig mint a gátlástalan, pénzéhes ingatlanszaki hozza az akciót! És hogy teljes legyen a kaotikus kavalkád, két zsaru is beszáll a játékba. Háda János a minden sarkot ismerő házmester, Géza bőrében próbálja helyreállítani ezt a kuszaságot.

A darab tanulsága: az igazi megértés és a közöttünk lévő kapcsolatok mélysége nem a tökéletes kommunikációtól, hanem az empátiától, az egymásra figyeléstől és az egymással való őszinte beszélgetéstől függ. Modern világunkban, ahol sokszor az internet mögé bújunk, emlékezzünk arra, hogy a személyes kapcsolatok és az igazi értékek azok, amelyek valóban számítanak.
Amúgy meg nincs a darabban semmi dráma, önfeledt nevetés és jókedv vár a nézőre!

Jegyek: https://www.jegy.hu/program/oruletek-tornya-149926
Fotó: Nagy Botond

Bemutatja: 
Moravetz Produkció
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)