Omega - a csődör, színészek "állati" szerepben

A lóval való foglalkozás és közelség nagyon pozitív hatással lehet az emberek érzelmi és mentális jólétére. Nyilván jól tudja ezt a darab írója, Moravetz Levente, aki maga is remek lovas hírében áll, akárcsak a Jászai-díjas Sasvári Sándor. Utóbbi, a kiváló színész, aki kitűnően lovagol, ám az Omega A Csődör zenés előadásban ő maga a „ló”. Mellette a Lindával befutott Görbe Nóra, ezen kívül Koós Réka, Szerednyey Béla vagy Weil Róbert gondoskodik a jó hangulatról. De fontos szerepet kap a tinédzserkorú, de máris szép reményekkel kecsegtető tehetségű Jobbágy Elmira is.

Az Omega (bármilyen utalás a népszerű magyar együttesre csak a véletlen műve, amúgy az Omega egy közkedvelt versenylónév) – A Csődör zenés előadás, egy versenyzésből „kiöregedett” ló (Sasvári Sándor) története, aki egyik napról a másikra a méntelepen találja magát, ahol a megözvegyült csődörösné (Görbe Nóra) mindent megmozgat, hogy ország-világnak bebizonyítsa, hasonlóan jól ért a lovak szaporításához, mint egykori férje. Hiába hozzák azonban a szebbnél szebb kancákat fedeztetésre, a csődör mindenáron versenyezni akar.… Egészen addig, amíg meg nem érkezik Dolly, a csinos kanca (Koós Réka), aki… na de, ne áruljunk el mindent, legyen valami izgalmas és kellemes is a végére!

A közönség 2023. szeptember 30-tól láthatja az előadást a Belvárosi Színházban, illetve a Pécsi Harmadik Színházban, október 21-től.

Jegyek: https://www.jegy.hu/program/omega-egy-csodor-emlekiratai-149927?q=omega+...

Fotó: Perczel Adrienn

Bemutatja: 
Moravetz Produkció
Értékelés: Nincs Átlag: 3.8 (4 szavazat)