Olivér! - Egy árva fiú csodálatos története

Az Oliver! musicalt Charles Dickens világhírű regénye ihlette. Az író a kis Olivér alakjában az emberi jóság örök érvényű elvét akarta bemutatni, amely minden gonosszal szembeszáll, és a végén teljes győzelmet arat. Lionel Bart világhírű musicaljét 1960-ban mutatták be a londoni West Enden. A Magyar Színházba most Szente Vajk hozta el ezt a különleges előadást, amelynek jelmezeiről Kovács Yvette Alida, a koreográfiáról pedig Túri Lajos Péter gondoskodott, a főszerep természetesen a gyerekszínészeké.

Charles Dickens egy árva fiúról, Twist Olivérről szóló regénye alapján Mr. Bart musicalje a zenés színház egyik klasszikus darabja és legtöbbet produkált műsora lett, az 1968-as Oscar-díjas filmváltozat mellett, amely megerősítette a népszerűségét. A regény és az előadás egyaránt sötét tónusú és olyan témákkal foglalkozik, mint a gyermekmunka/rabszolgaság, a szellemi és fizikai bántalmazás és az osztályháború. Mindezek a kérdések klasszikus Dickens főszerepei voltak, de az Oliverig soha nem került ilyen érzelmi kifejezésre.

A Magyar Színházban áprilisban bemutatásra kerülő musical főszerepét a gyerekszínészek (Farkas Olivér, Holló-Zsadányi Norman) és mellettük Fagin szerepében Feke Pál, valamint Harsányi Attila emelik még magasabb szintre. A 2óra 25 perces musicalt kiegészítik még a táncosok és a „Fagin banda” alkotta gyerekszínészek.

Fotó:Juhász Éva

Bemutatja: 
Pesti Magyar Színház
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)