Nyolc új bemutató a Vígszínház új évadában

„Nem sorolom fel a nyilvánvaló nehézségeket, amikkel szembe kell néznünk. A legnagyobb nehézség, hogy még csak nem is tudjuk pontosan, mekkora a baj. Kompromisszumokat kell kötnünk, hogy játszhassunk. De amíg néző jön, mi játszunk. Megtartjuk a bemutatóinkat” – mondta Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója. A 2022/23-as évadban a színház három játszóhelyén nyolc bemutatót tervez.

A Vígszínházban Bodó Viktor rendezésében mutatják be Kafka A kastély című művét, míg a Pesti Színházban egy kortárs angol színmű, az Inkognitó premierjét láthatják a nézők Szőcs Artur rendezésében. Decemberben mutatják be Shakespeare Szeget szeggel című művét, melyet Rudolf Péter állít színpadra, míg a Pinokkió Keresztes Tamás rendezésében és Presser Gábor zenéjével debütál a Vígszínházban. A Pesti Színházban az Egy szerelem három éjszakája ifj. Vidnyánszky Attila, a Macska a forró bádogtetőn Valló Péter rendezésében lesz látható. A Házi Színpadon két kortárs magyar dráma ősbemutatója, a K utazásai és a Béranyák kerül színpadra az évadban.

A Pinokkió az egyik legnépszerűbb, legtöbb nyelvre lefordított, és talán legnagyobb példányszámban eladott irodalmi mű, mégis a sokszáz feldolgozásnak köszönhetően, kevesen ismerik az eredeti történetet. A februári bemutató alkotócsapata – Keresztes Tamás, Presser Gábor, Sztevanovity Dusán, Kovács Krisztina és Péterfy Gergely – hónapok óta dolgozik a Pinokkió vígszínházi változatán. A műből saját, új zenés változat készül nem az eddigi feldolgozások alapján, hanem az alkotók visszanyúlnak Carlo Collodi eredeti meséjéhez. „A történetet közösen formáltuk a saját történetünkké, a dalok nagy része már elkészült, most jelenetek kidolgozásának fázisában vagyunk” – emelte ki a rendező, Keresztes Tamás.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)