Már építik a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri helyszínét

Megkezdődtek a munkálatok Szegeden, melyek eredményeképpen hamarosan felépül hazánk legnagyobb szabadtéri játszóhelye. A Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri programsorozata július 1-jén indul. A csaknem teljes nyáron át tartó rendezvénysorozat nem véletlenül ismert Magyarország legnagyobb szabadtéri színházi fesztiváljaként: a Dóm téri játszóhely helyszíne hatalmas méretekkel bír: 12 szektorra osztott és 4000 főt befogadó nézőtérrel.

Természetesen a személyi apparátus mérete is figyelemre méltó: minden évben körülbelül 1500 fő vesz részt a Szabadtéri Játékok lebonyolításában.

Az idei évadban a már megszokott műfaji sokszínűség mellett a zene kapja a főszerepet a Szabadtérin: az Újszegedi Szabadtéri Színpad zenés és prózai előadásai mellett exkluzív koncertek színesítik a palettát. A Dóm téri nagyszínpad pedig négy grandiózus előadásnak ad majd otthont: a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Szabadság, szerelem!Petőfi, a vitéz című tánc-szín-játékának, a Madách Színház népszerű Mamma Mia! musicaljének, emellett a La Traviata operaszenzációjának és a Chicagónak, amelyek a Szabadtéri önálló produkciójaként valósulnak meg.

Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója elmondta, ugyan a Szegedi Szabadtéri Játékok komoly városi és országos jelentőségű hagyományt képvisel, folyamatosan törekszik a megújulásra. Ennek jegyében az idei évadot átfogó hangtechnikai korszerűsítés előzi meg, amelynek célja, hogy a közönség minél zavartalanabban élvezhesse a Szabadtéri előadásait, és a nagyszabású produkciók minden eddiginél színvonalasabb hangminőségben szólalhassanak meg a Dóm téren.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)