Képzeletszínház felnőtteknek: éles tükör, szavakból csiszolva

Janikovszky János ma is aktívan ápolja édesanyja, Janikovszky Éva emlékét. Az írónő életművének gondozásában segítőtársa Tollár Mónika, aki 'A lemez két oldala' című könyvét - az írónő halálának 10. évfordulója alkalmából - írta át színpadra és rendezte meg. A felnőtteknek szóló képzeletszínházi előadás valójában ún. éles tükör, szavakból csiszolva. Általa a mindennapos emberi játszmáinkra láthatunk rá szórakoztató, humoros formában - afféle nevetőizom tréningként, legközelebb április 23-án a Hatszín Teátrumban.

Az előadás magával ragadó stílusban szólítja meg a fanyar humor szerelmeseit, így remek szórakozást biztosít a nézőknek. Hiszen a legkedvesebb lemezeinknek nem csupán két oldala van, hanem végtelenül sok…

Az előadás 2x 60 percben megy. Minden felvonásban 2-2 színész szerepel: két nő és/vagy két férfi.

1. felvonás: Szamosi Zsófia, Horváth Lili
2. felvonás: Elek Ferenc, Simon Kornél.

Az előadás első percei Janikovszky Éva életébe nyújtanak bepillantást, filmvetítéssel. A 21 perces visszaemlékezés az érkező, helyüket a nézőtéren elfoglaló közönség számára felidézi az írónővel kapcsolatos legfontosabb és legszebb életeseményeket. A képzeletszínházi előadás témája pedig a LEMEZ - aminek mindig két oldala van...!A remekül megírt, életszerű karakterektől hallhatunk nyaralásról, munkáról, gyereknevelésről, háztartásvezetésről, vendégeskedésről…és még sok más hasonló hétköznapi témáról.

A színpadon egyszerre ismerős és mulatságos figurákat látunk; olyan embereket, akik valójában mi vagyunk s általuk szembesülhetünk azzal, hogyan vagyunk képesek ugyanazt a dolgot, helyzetet teljesen kétféle nézőpontból látni feleségként, anyaként vagy éppen férjként, főnökként.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)