A Győri Nemzeti Színház igazgatója Horányi Julival duettezik

Bakos-Kiss Gábor tudja, hogy több lábon kell állni és teszi mindezt a színházon belül, a Győri Nemzeti Színház igazgatója, játszik a Nemzeti Színházban és nemrég jelent meg Horányi Julival közös daluk. Győrben pedig újra szélesre tárják a kapukat, hiszen meghirdették a 2022/23-as évadot, hogy ismét együtt létezve élhessük meg az új darabokon keresztül és esténként a színház sokoldalúságát.

"Az előttünk álló évadban, egyrészt olyan klasszikusok műveit álmodjuk színpadra, akiknek alkotásai akár több évszázada bizonyítják, hogy a Színház csodákra képes." - nyilatkozta Bakos-Kiss Gábor.

Az új évad igen változatos, ami a műfajokat illeti: Megtekinthetjük a modern komédia ősatyjának remekművét, mellyel a 400 éve született Molière előtt is tisztelegni kívánnak (A képzelt beteg); a legjelentősebb német drámaíró, Schiller legszívhezszólóbb szerelmi drámáját (Ármány és szerelem); Dickens viktoriánuskori ifjú hősének történetét, melyet Lionel Bart álmodott a világ musicalszínpadaira (Oliver!); a romantikus opera nagymesterének, Verdinek a szenvedélyességben és slágerekben bővelkedő művét (Rigoletto); Lehár nagyoperettjét, melyben az ármány és a szerelem tombol a halhatatlan melódiákban (A víg özvegy); Barry Levinson négy Oscar-díjat nyert filmjét (Esőember); Mark Twain ifjúsági regényét (Tom Sawyer Kalandjai) vagy a naturalista dráma legeredetibb képviselőjének, Strindbergnek egy egészen különleges darabját (Erősebb). Akciódús krimi és letisztult lélektan keveredik Móricz Zsigmond Barbárok c. darabjában.

Repertoáron marad többek között a Puskás, a musical, a Hőstenor, a Primadonnák vagy a népszerű A padlás és az Elisabeth musicalek.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)