Fekete Péter bemutató a Centrálban: Básti Juli és Alföldi Róbert először egy színpadon

December 8-án ünnepli 20. évfordulóját a Centrál Színház azzal, hogy színpadra viszi a Fekete Péter című magyar klasszikust. Ezen előadás volt a színház történetének első premierje. A 30-as évek Budapestjén játszódó elbűvölő történetben egy naív egyén és egy üzleti zseni körül bonyolódnak az események, és természetesen a szerelem is mindenre kiterjed. Puskás Samu rendezésében láthatjuk ezt az örökzöld darabot, melynek főszereplői Magyar Attila, Básti Juli, Martinovics Dorina, Fehér Tibor, Alföldi Róbert és Balla Eszter.

Az előadás különlegességét adja, hogy Básti Juli és Alföldi Róbert most először lépnek együtt színpadra. Annak ellenére, hogy a Fekete Péter mese műfajba tartozik, alapkonfliktusa ma is rendkívül releváns. A jóképű üzletember találkozik a legnagyobb pechvirággal, akihez ér, az mind összeomlik. Kész katasztrófa! Ezért mi lenne jobb befektetés, mint egy részvénytársaság alapítása a szerencsétlen figura köré? Az üzlet jól indul, de közbeszól a szerelem: a ravasz úriember és a vesztes is megtalálják a nagy Őt. Az elragadó szerelmi kavarodást örökzöld slágerek kísérik, és a fináléban boldog párok szorongatják egymás kezét.

„Húsz évvel ezelőtt ez a darab alapozta meg színházunk sikerét, ezért azt gondoltuk, a kerek évforduló alkalmából ismét műsorra tűzzük. A repertoár kialakításakor a világszínház legfrissebb sikereinek bemutatása mellett, örömmel törekszünk arra, hogy magyar klasszikusokat is láthasson nálunk a közönség. A Fekete Péter ráadásul egy család minden tagja számára élvezetes előadás.” – mondta Puskás Tamás igazgató.

Eisemann Mihály, Somogyi Gyula és Zágon István művét Hársling Hilda átdolgozásában láthatják majd a nézők.

Bemutatja: 
Centrál Színház
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)