Fanatizmus és érzékenység - Gallusz Nikolett és Janza Kata váltja egymást a Rebeccában

Janza Kata és Gallusz Nikolett csatlakozik Gubik Petrához a Rebecca női főszerepeiben a Szegedi Szabadtéri Játékok 2024-es bemutatóján. A színművészek Mrs. Danvers és Beatrice szerepein osztoznak majd, váltott szereposztásban július 26-án, illetve további négy alkakommal a Dóm téren.

A Szegedi Szabadtéri Játékok nézőinek két kedvenc, visszatérő színésznője is fellép a Béres Attila új rendezésében, önálló produkcióként készülő Rebecca musicalben 2024 nyarán. Janza Kata és Gallusz Nikolett közösen, váltott szereposztásban alakítja majd Sylvester Lévay és Michael Kunze gótikus szerelmi történetének két fontos nőalakját: az előadás fő antagonistáját, Mrs. Danvers házvezetőnőt, valamint a Gubik Petra által játszott főhős sógornőjét, Beatrice-t. Ezzel lassan összeáll a darab szereposztása.

A Szegedre már szinte haza érkező Janza Kata sok Lévay-Kunze musical sztárja, egyúttal lelkes híve: „Nagy rajongója vagyok Sylvester Lévaynak! Semmivel sem összetéveszthető különleges zenei hangzással bír minden egyes musicalje. Ráadásul nagyívű ensemble-dalok is vannak bennük, ami nekem nagyon tetszik: kevés zeneszerző fordít arra energiát, hogy egy komoly csapat együtt is megszólalhasson, de Sylvester igen, és ez a Rebeccánál sincs másképp.” A művész az elhunyt úrnő emlékét megszállottan őrző, vasszigorú komorna alakját nagy sikerrel alakította a grandiózus musical első hazai színrevitele alkalmával az Operettszínházban. Max de Winter nővérét, a jólelkű Beatrice-t is próbálta ekkor, nézők előtt azonban most először játssza a szerepet. A Gubik Petra által megformált „Én” sógornője a főhőst nyomozása során támogató kevesek egyike, aki a férj rideg viselkedéséhez is kulcsot ad, árnyalva a férfi alakját.

Akárcsak váltótársa, Gallusz Nikolett is több ízben – a Macskák, a Jézus Krisztus Szupersztár és a Mamma mia! főbb szerepeiben – fellépett már a Szegedi Szabadtérin. A színművész nagyon hűséges a Madách Színházhoz, amelynek társulati tagja, korábban a Szabadtéri Játékokra is a fővárosi teátrum kötelékében érkezett, ezért különösen örömteli feladat számára egy önálló, új bemutatóval visszatérni Szegedre, méghozzá a művész által nagyra tartott rendezővel és művésztársakkal, egy olyan darabban, amelyet mindig csodált: „Tulajdonképpen mind a Rebecca, mind Béres Attila rendező úr új nekem – ez a szépsége is – árulta el. - Janza Kata, akit emberileg is és művészileg is nagyra tartok, már játszotta a szerepeket, neki valahol már megvan. Én viszont a teljesen újdonsült bekerülők közé tartozom, ami ilyenkor mégiscsak nagyon különleges helyzet.”

A színművésznők közreműködésével július 26-án debütál a Rebecca, amelyet további négy alkalommal láthatnak majd a nézők – a musical történetében először szabadtéren, a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Bemutatja: 
Szegedi Szabadtéri Játékok
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)