EGYSZER VOLT…hogy NEM volt? Különleges koncert-mese-musical a RAM-ban!

Mindannyiunknak vannak kedvenc meséi és dalai. Így van ezzel Nádasi Veronika, Vágó Zsuzsi, Kerényi Miklós Máté és Pesák Ádám is, akik egy igazán különleges koncertre invitálják közönségüket. Kedvenc rajzfilmjeik ismert betétdalaival mesélnek el egy olyan történetet, amit ebben a formában még biztos, hogy soha, sehol nem hallottunk. Varga Bálint szerző-zenei vezető pedig gondoskodott arról, hogy a legismertebb slágereket új köntösben, egyedi formában szólaltassa meg a zenekar december 21-én, szerda este a RAM Színházban.

Miért népszerűek a mesék?

A Disney tud egy-két dolgot arról, hogyan készítsen el finoman elgondolkodtató történetet, így nem meglepő, hogy filmjeik világszerte népszerűvé váltak. De talán nem vettük észre, hogy a stúdió egy ideje meséket is használ filmjeik alapjául. Sok film, amit megszerettünk, a régi mesék új feldolgozása. Az általuk ábrázolt varázslatos karakterekhez hasonlóan a tündérmesék is túlmutatnak az időn és a helyen, és számos különböző kultúrában megtalálhatók. Indiának megvan a maga Hamupipőke , akárcsak Kínának és Mexikónak. Eközben Piroska 1000 éves története évszázadokkal ezelőtt híres volt a Közel-Keleten.
Számít? Egyáltalán nem; a jó befejezés a mesék egyik fő eleme, és mindenki boldog. De ellentétben a karácsonyi történettel vagy a Hamupipőkével, ennek a történetnek rejtett vége van. Akárcsak a Hófehérke vagy a Csipkerózsika esetében, mindannyian tudjuk, hogy a hercegnő megkapja a herceget, és boldogan élnek…

A mesék segítenek beindítani a képzeletet, ami nem csak egy a sok eszköz közül, amelyeket az iskolában megtanulhatunk, hanem egy olyan alapvető elem, amely annyira nélkülözhetetlen a gyermekkori fejlődéshez, hogy bármit, ami táplálja, befogadni kell. A világ sokat változott a Hamupipőke és A kis hableány napjai óta . A tündérmesék iránti igény az életünkben olyan erős, mint valaha, mert reményt és inspirációt nyújtanak, amikor világunkat elárasztja a rossz hír, amellyel oly sokan szembesülünk nap mint nap.

Ha szívesen idézik fel gyerekkoruk kedves dallamait…
Ha szeretik a musicaleket…
Ha szeretnének egy zenés estét sok nevetéssel tölteni…
Továbbá, ha kíváncsiak arra, hogy a négy csodás művész különböző mesehősök bőrébe bújva milyen fordulatos történetet varázsol a színpadra…jöjjenek el 2022. december 21-én a RaM Színházba egy igazán izgalmas és szórakoztató koncert-előadásra!

Bővebb infó: https://fb.me/e/2bCyxJA88

Bemutatja: 
TOBE ART Productions
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)