Egyedi, sokszínű és performansz jellegű: újszerű előadásmóddal kísérletezik az offline:ontheater

Gyűjtögetők címmel mutatta be nemrég legújabb, különleges témájú és szokatlan módszerekkel dolgozó darabját az offline:ontheater. Törekvéseik egy eddig még definiálatlan fogalom: a gépszínház víziójának megvalósítása felé haladnak. Előadásaik az ötletes konstrukciók, a nyers anyaghasználat, a színház és az installációs művészet bámulatos ötvözetei, és ennek a sokrétűségnek köszönhetően rendszerint sikerül egyedülálló atmoszférát teremteniük.

Legújabb darabjuk a Gyűjtögetők, amelyet egy eddig jobbára feldolgozatlan téma: a kényszeres gyűjtögetés körüljárásának szenteltek. Ebben a különleges performanszban többféle művészi kifejezésmód alkot figyelemfelkeltő, szokatlan és komplex elegyet, így a nézők többek közt az installációs művészet, a bűvészet, az élő zene, valamint az egyedi szövegek, képek és hangok különleges keveredésének lehetnek tanúi, miközben – az offline:ontheater társulat hagyományaihoz illeszkedve – az egész előadás egy különleges díszletbe ágyazódik.

Az offline:ontheater izgalmas új utakon jár, és azt ugyan még nem tudjuk, mivel hozakodnak elő legközelebb, de legutóbbi darabjuk is azt mutatja, hogy mindenképp érdemes lesz rájuk a későbbiekben is odafigyelni.

Fotó: Merényi Zsolt

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 szavazat)