Dorian Gray - régi-új bemutató a Kálmán Imre Teátrumban

Várkonyi Mátyás nagy hatású musicaljét, az Oscar Wilde kultikus regényéből készült Dorian Grayt már megtekinthetjük a Budapesti Operettszínház új játszóhelyén - amely tökéletesen illik a darabhoz - a Kálmán Imre Teátrumban. A '90-es években itthon és Európa szerte zajos sikert aratott alkotást Réthly Attila állította színpadra a címszerepben Kocsis Dénessel. Látványos, tabukat nem kímélő és művészien botrányos musical született!

Kocsis Dénes mellett ott vannak a korábbi nagy elődök Csengeri Attila (eredeti Doran), ezúttal a festő és Homonnay Zsolt (a német előadás Dorianja) Lord Henry szerepében. Az ősbemutató a legendás Rock Színház nevéhez kötődik, melynek akkori tagjai közül sokan ma az Operettszínház társulatát erősítik, ezért a vezetés kifejezetten figyelt arra, hogy ők - név szerint Ullmann Zsuzsa, Nagy Bea, Oláh Tibor, Petridisz Hrisztosz, Papadimitriu Athina - a mostani produkcióban is szerepet kapjanak.

Réthly Attila negyedik alkalommal dolgozik az Operettszínházban. Olyan nagysikerű előadások fűződnek a nevéhez, mint A nők az idegösszeomlás szélén, az Amerikai komédia és az Én és a kisöcsém. Ezúttal azt tartja legfontosabbnak, hogy rendezőként a háttérben maradjon.

A darab címszerepében Kocsis Dénes mutatkozik be. Homonnay Zsolt Lord Henry Wotton, Csengeri Attila a festő, Basil Hallward karakterét formálja meg. Sibyl Vane fiatal színésznőt Gubik Petra kelti életre, édesanyját Janza Kata, bátyját Pesák Ádám alakítja. Queen Britannia a színház legendás primadonnája, Kalocsai Zsuzsa, míg Mr. Isaacs Dézsy Szabó Gábor, a Lotyótündér pedig Papadimitriu Athina. Petridisz Hrisztoszt, Vásári Mónikát, Braga Nyikitát több szerepben is láthatják a nézők.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)