A doktor úr - Molnár Ferenc bohózat a Vígszínházban

Az évad utolsó bemutatójaként Molnár Ferenc A doktor úr című előadását tűzi műsorra a Vígszínház. A darab 1902-ben ugyanitt debütált, és elsöprő sikert aratott. Azóta Molnár és a színház sorsa összefonódott, és mindmáig elválaszthatatlan. A Víg legendás háziszerzőjének remekművét Zsótér Sándor rendezésében láthatják a nézők.

Molnár Ferenc írói világa, briliáns mondatai, sajátos humora, utánozhatatlan karakterei már az első darabjában is nyilvánvalók: a nagyratörő ügyvéd és a minden hájjal megkent, ám mégis megnyerő szélhámos képtelen helyzetei bővelkednek szerelemben, cselszövésben és persze a félreértésektől sem mentesek.

A színház háziszerzőjének bohózata egy lipótvárosi mese. A Zsótér Sándor rendezésében bemutatásra kerülő mű főszereplője Dr. Sárkány, a sikeres, ám cinikus ügyvéd. Nem válogatós a kliensekben és a kliensek felhajtásában, legyen benne társa rendőr vagy tolvaj. De nem elég neki a házi jólét, a hazai dicsőség – európai hírnévre vágyik.

Molnár nevettetni akar, és nevetni - ma is szívesen nevetünk, jóérzésünket épp csak megkarcolja, hogy A doktor úr a korrupció jól ismert természetes közegében játszódik.

A vígjáték címszerepében Fesztbaum Béla lép színpadra, Puzsért Dino Benjámin, Sárkánynét Balázsovits Edit, Marosinét Hegyi Barbara, Cseresnyést Józan László, Csatót Szántó Balázs, Bertalant Ertl Zsombor e.h., Lenkét pedig Rudolf Szonja e.h. alakítja. A díszletet Ambrus Mária, a jelmezeket Benedek Mari tervezte.

Bemutatja: 
Vígszínház
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)