Agyeldobás - azaz eszement groteszk előadás a Madáchban

A fanyar, abszurd, rafinált angol humor nagymestere P. G. Wodehouse - "az angol irodalom cirkuszi bolhája" - színdarabjának hősével mindig történik valami. A darab egy kis színház a színházban. A történet egyszerű és idétlen. Viszont amiért érdemes megnézni, az a színészek remek játéka. Simon Kornél, Nagy Sándor, Szerednyey Béla és Magyar Attila kellemes és vidám perceket szerezhet a műfaj szerelmeseinek! Az előadás áprilistól havonta kétszer látható.

Bertie, azaz Bertram Wilberforce Wooster az angol arisztokrácia meglehetősen kétbalkezes példánya. Csakis annak köszönheti, hogy nem csinál tökéletes idiótát magából, hogy van egy inasa, Jeeves, aki mindent tud, mindenkit ismer, elegáns, csak akkor beszél, ha kell. Jeeves tudna miről mesélni: ezüst holmi alattomos elrablásáról, rémületes menyasszonyjelöltekről, tarajos gőtékről és egy zsarolásra felettébb alkalmas jegyzetfüzetről.

Az előadásban egy tucat jellegzetes és ellenállhatatlan angol figura tűnik fel, Szente Vajk rendezésében parádés színészi alakításokat élvezhetünk.

Bemutatja: 
Madách Színház
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)