Teljesen megtéveszt minket az 1899, a Netflix német sorozata!

Írta: Ismeretlen

Misztikus és furcsa események térítenek el egy New Yorkba tartó bevándorlóhajót 1899 (amely egyben a sorozat címe is)-ben, a felháborodott utasok előtt pedig különös és szövevényes rejtély bontakozik ki. Mindenkinek van valami titkolni valója, a hajó pedig a menekülés szimbólumát adja. Ami a nyolc epizódból álló sorozat csavarját és csattanóját illeti, a németek megtévesztik a nézőt. Figyelem: itt minden rész fontos, odaszegez minket a képernyőhöz!

Több mint CGI-effektusok

Az 1899 alkotói a sorozatot még a koronavírus járvány idején kezdték forgatni, ezért sajnos adta magát a z a tény, hogy ne utazzanak sehova és amit csak lehet digitális eszközökkel valósítsanak meg. Mielőtt bármiféle cselekményt árulnánk el, elmondjuk, hogy a klasszikus CGI mellett alkalmazták a LED-vetítést. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a színész mintha színházban játszana a mögötte kivetített háttérnél. Itt még hozzátettek némi forgódíszletet a szokásos zöld és kék háttér mellett. Mindezt a németországi Babelsberg Stúdióban hozták létre.

Az ARRI csapata 55 méter hosszú és hét méter magas, illetve 270°-ban ívelt LED-fallal, valamint 70 ARRI SkyPanel-lel felszerelte a német stúdiót, amelyek kitűnően megvilágítják az adott forgatási teret. Ennek lényege, hogy a CGI-t valós időben - vetítő hátterek előtt - készítenek felvételeket, ahelyett, hogy folyamatosan a green screen előtt cselekednének, és később tennék hozzá a speciális animált részeket.

A szereplőgárda pedig a sztorihoz illően nemzetközi, Miguel Bernardeau-t ismerhetjük a népszerű spanyol Elite-ből, Andreas Pietschmann-t pedig az alkotók korábbi sorozatából a Dark (Sötétség)-ból. Mellettük még van francia, angol és lengyel szereplő is, utóbbi orosz karaktert formál meg.

Elmondhatjuk, hogy igazán baljóslatú és sok kérdést feltevő sorozatot készítettek a showrunnerek. Az 1899 már nézhető a Netflixen magyar szinkronnal és több nyelven felirattal is.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)