Télbúcsúztató, tavaszköszöntő videósorozat a VerShakeren!

Írta: admin

A videókban Ónodi Eszter, Király Dániel, Fesztbaum Béla és Gyabronka József mondják el a számukra éppen legfontosabb verset, és annak kapcsán beszélgetnek a VerShaker házigazdájával, Zoltán Áronnal. Két kortárs és két huszadik századi remekmű kerül majd terítékre. Zoltán Áron, a Vígszínház Junior Príma díjas színművésze és alkotótársai 2020 április 11-én, a költészet napján indították útjára új irodalmi YouTube-csatornájukat, céljuk a költészettel szemben érzett ijedt tisztelet oldása, a versek felszabadító erejének bemutatása.

Az iskolai tananyagban ismert művészettörténeti, életrajzközpontú megközelítés helyett a VerShaker erősíti a költészet mint élő művészet élményszerűségét. A VerShaker első adásának premierje 2020 április 11-én volt, melyben Wunderlich József mondta el kedvenc versét és beszélt róla leplezetlen őszinteséggel. Azóta sorra kerülnek fel izgalmasabbnál izgalmasabb versek és a hozzájuk tartozó beszélgetések a magyar színházi szakma kimagasló egyéniségeitől.

Az alkotók a videókat ajánlják minden irodalom, költészet, versmondás iránt érdeklődőnek, fiatalabbaknak, idősebbeknek, versmondással foglalkozó előadóművészeknek, amatőr versmondóknak és végül, de nem utolsósorban pedagógusoknak, tanároknak.

További videók itt: www.youtube.com/channel/UC3elOwNz-3OBfz_GJs9AThg

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)