Streamingszolgáltatók viadala: ki lesz a befutó?

Írta: admin

Annak ellenére, hogy jelenleg nem tartózkodhatunk ugyanazon fizikai térben, mint a barátaink és rokonaink, mégis ugyanazokat a műsorokat nézhetjük, akár közös online filmezésekre is benevezhetünk. A video streamingszolgáltatások közötti verseny soha nem volt olyan éles, mint most, ezért egyes médiacégek összefogtak, és újabb platformokat hoztak létre. Tévedés, ha azt hisszük, hogy a Netflix az egyetlen ilyen lehetőség.

Íme a lehetőségek, ha igazi otthoni moziélményre vágyunk

A CBS All Access előfizetői hamarosan Paramount+ néven élvezhetik a felfrissült filmkínálatot. Mindezek mellett érdemes megemlítenünk a Disney+-t, amely a cég szinte teljes katalógusát tartalmazza.

Filmek és sorozatok a köbön

a video streamingszolgáltatás sikere nagyban függ attól, hogy mit kínál a rendszer katalógusa. Ezért sok szolgáltatás jelentős összegeket fektet be a kiváló minőségű saját tartalom fejlesztésébe. Gondolunk itt például a Netflix Stranger Things című sorozatára, az Amazon The Marvelous Mrs. Maisel-jére vagy a Hulu-n (hazánkban az HBO GO-n) látható The Handmaid’'s Tale című alkotásra, amelyek mind Emmy-díjas műsorok.
Éppen ezért a legtöbb streamingszolgáltató folyamatosan keresi az egyedi tartalmakat és lehetőségeket, a Netflix két zászlóshajója, A korona és a Riverdale szintén nagy népszerűségnek örvend, de az HBO GO is ott van a versenyben a DC Comics-sorozatokkal és animációs filmekkel.

YouTube mint streaming felület

A Google-höz tartozó platformon tudunk filmeket, sorozatokat és különleges tartalmakat nézni. Például a Partizán csatornáján egy exkluzív Heti Hetes emlékezőműsort is megtekinthettünk, illetve interjúkat láthatunk. A Spektrum direkt erre a felületre készítette Az első influenszerek című műsorát. Jelenleg pedig már egyre több filmfesztivál is itt érhető el, nem beszélve a zenei tartalmakról. A rendszer fejlesztése pedig folyamatos!

Hogyan streameljünk hatékonyan?

Minden internettel kapcsolatos tevékenységhez virtuális magánhálózatot (VPN) célszerű használni – ezek ugyanis elrejtik az IP-címünket az adott oldal elől –, de a VPN-ek különösen hasznosak a streamingszolgáltatások számára, mivel néha hozzáférést biztosíthatnak a zárt – vagy az egyes régiókban nem elérhető – tartalmakhoz. Például, ha az USA-ban csatlakozunk egy eszközzel az Egyesült Királyság VPN-kiszolgálójához, akkor ingyenes tartalmakat nézhetünk a BBC TV-n. Vagy itthonról VPN-en keresztül nézhetjük az angol ITV csatornáit, úgy, mintha az Egyesült Királyságban lennénk. A Norton vírusirtó Standard szolgáltatása korlátlan VPN opciót is tartalmaz, igaz, a torrentezést már nem támogatják. Mindezek mellett a piacon sok a megfizethető VPN-szolgáltató, azonban érdemes utánanézni, hogy mennyit és mire használjuk ezt a lehetőséget.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)