Streaming lehetőségek a magyarok számára, avagy hol nézzünk online műsort!

Írta: admin

Az Online tér minden bizonnyal a fiatalabb korosztályt már beszippantotta, ha élhetünk e csúnya szóval. A világ felgyorsult, szinte korlátok nélkül lehet élnünk (itt nem a szabályok betartására gondolunk), nincs időhöz és helyhez kötve például már a tv nézésünk sem, ami persze már nem is tv. Lehet filmeket, koncerteket, sporteseményeket és még sorolhatnánk mennyi mindent nézni: laptopon, táblagépen és telefonon is, ez már nem a klasszikus tv nézés.

A technikának köszönhetően ma már az internet sebessége sem akadály, hogy megnézzünk egy filmet úgy, hogy nem kell percente várni az újraindulásra. Ez valljuk be nem hátrány. Hálaistennek a filmek és online elérhető tartalmak mennyisége sem ad okot panaszra, azaz van bőven mit nézni, miből válogatni. Egy 2020. januári felmérés szerint a lakosság 25%-a rendelkezik valamilyen előfizetéssel.

Netflix

A Netflix a streaming szolgáltatások talán legismertebb platformja. Ami nem egyenesen arányos azzal, hogy mindenkinek a legjobban tetsző is. A filmek széles választékát találhatjuk meg rajta, sokszínű a filmkínálat a mai új filmek és a régebbiek is egyaránt megtalálhatóak. A kínálat havonta frissül. Nem kell évekig ugyan azokat a filmeket néznünk. Annak hátrányával kell számolni, hogy a filmek így nem lesznek elérhetőek, a havi „megújulás” után. Tehát érdemes időben megnéznünk a kiszemelt alkotásokat.

2490 Ft és 3990 Ft között van a díjcsomagok ára.
2490 Ft-ért csak egy eszközön lehet nézni a filmeket, míg 3990 Ft-ért többön is.
A Netflix-nél 30 napos próbát kapunk ingyen.

Amazon Prime

A Listán a második az Amazon Prime mely némileg lemaradásban van a versenytársaihoz képest. Népszerűség és ismertség tekintetében mindenképp. Az Amazon leginkább sorozatokat kínál. Náluk vásárlás és bérlés is lehetséges.

A csomag ára náluk:
2150 Ft/ hó (VPN szükséges az amerikai tartalmak eléréséhez)
Az Amazon Prime szintén 30 napos próbát biztosít.

HBO GO

A filmkínálatra itt sem lehet panasz, rengeteg saját gyártású HBO film nézhető meg, megjegyzem méltán népszerűek a saját gyártású filmjeik. Ám mindemellett a HBO GO-nál kevesebb a filmkínálat még így is mint a Netflixnél vagy az Amazonnál. Náluk a minőség az elsődleges szempont.

1890 Ft/ hó a csomag előfizetés ára.
Az HBO GO-nál 7 nap ingyenes használat biztosított.

Aki napi szinten használ internetet annak nem fog bonyodalmat okozni egyik streaming szolgáltató használata sem. A keresés is nagyon egyszerű mind három szolgáltatónál. 2021-ben még nagyobb teret fognak hódítani e szolgáltatások.
Az embereknek nincs idejük és kedvük reklámokkal teli tv-s műsorokat nézni, nem tudnak pont akkor leülni amikor kezdődik az adott film. A mozi a pandémiának köszönhetően egy időre kiesett a versenyből (fénykorukat amúgy sem most élik a mozik pandémia ide vagy oda...) A tv vs. streaming párharcból, ha lassan is de az utóbbi jön ki győztesen majd.

Mégis a streaming szó sokaknak idegen, „üres”. A jelentése nagyjából ennyi magyarra fordítva, hogy adatátvitel pontosabban adatátviteli megoldás.
Nem kell várni a letöltés végéig, hanem gyakorlatilag azonnal indul a film, vagy a nézni kívánt tartalom.

Az egyik hazai televízió csatorna saját streaming szolgáltatást indít, ez is jól mutatja, hogy ez az ipar, iparág még mennyi lehetőséget tartogat magában és fejlődésének koránt sincs vége.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 szavazat)