Magyar lokáció az Amazon Prime-on!

Írta: admin

Nehezen, de megvalósult a magyar felirat és szinkron. Az Amazon Prime Video mint streamingszolgáltató elsősorban az Amazon Studios által gyártott, vagy az Amazon számára engedélyezett Prime Originals (vagy Amazon Originals) filmeket és televíziós sorozatokat terjeszti, a line-up-ot pedig folyamatosan frissíti. A szolgáltatónál közel ötezer tartalom közül választhatunk, igaz, a hazai kínálat még igen csekély, állítólag idén nyáron tervezik a teljes magyar lokációt.

A piacvezető Netflix felhasználóinak már nem újdonság, hogy a legtöbb film vagy sorozat magyarul is élvezhető feliratosan vagy szinkronosan. Az Amazon Prime is belépett ebbe a klubba. Azonban a versenytárshoz hasonlóan itt sem minden tartalom érhető el magyar nyelven. Ami viszont nézhető, ott a műfajok sokoldalúsága vár ránk: antiszuperhősök, időutazós-háborús dráma és utópikus sci-fi is szerepel a palettán.

Szuperhősök más nézőpontból – The Boys

Ez a sorozat olyan, mintha a Marvel- és DC Comics-univerzumot keresztezték volna, némi thriller beütéssel, az igazi főhősök mégis az úgynevezett terroristák, „A fiúk”, akiket a megtört Billy Butcher (Karl Urban) vezet, és minden áron véget akarnak vetni az évadról évadra egyre kegyetlenebb szupergonoszok hatalmának, illetve népszerűségének. A platform kizárólag felnőtt nézőknek ajánlja az eddig két évadot ment sorozatot. A harmadik évad hamarosan jön, és várható egy előzményprodukció is. Az IMDB-n 8,7-et kapott a széria, szeretik a felhasználók, és várhatóan a platform egyik zászlóshajója lesz a The Boys, amelynek néhány részét már szinkronnal és felirattal is megtekinthetjük.

Az ember a Fellegvárban (The Man in the High Castle) – időutazós, háborús sci-fi

Philip K. Dick klasszikus sci-fi regényének adaptációja azért érdekes, mert maga a regény alig 200 oldal, és ehhez képest az Amazon négy évadot készített belőle. Igaz, a könyvet leginkább az első két évad követi, ami a karaktereket illeti. Az izgalmas, rejtélyes és akciódús sci-fi egy olyan alternatív múltba vezet, ahol a nácik megnyerték a második világháborút. Az Egyesült Államok ezért két részre szakadt: New York és a keleti partvidék a náci birodalom uralma alá került, míg a japánok San Franciscóból irányítják a nyugatot. A történet 1962-ben veszi kezdetét, amikor az elnyomott amerikaiak elkezdenek lázadni. Ebben a feszült helyzetben ismerjük meg Juliana Craint (Alexa Davalos), aki testvére halála után találja magát az események közepében, de barátja, Frank (Rupert Evans) lába alól is gyorsan kicsúszik a talaj, a náci titkosügynök Joe-ról (Luke Kleintank) nem is beszélve. A sorozat bővelkedik különleges karakterekben, ilyen a John Smith nevű Obergruppenführer (Rufus Sewell) és Nobusuke Tagomi, a japán kereskedelmi miniszter (Cary Hiroyuki Tagawa) kettőse.
A sorozat az IMDB-n 8,0-t kapott, igen kedvelt produkció már csak a mondanivalója miatt is.

Az Amazon Prime jelenleg – és valószínűleg később sem lesz másképp – a versenytársakhoz képes igen kedvező áron, havonta 1899 Ft helyett 899 Ft-ért kínálja szolgáltatásait az ingyenes próbaidőszakot követően. Az említett sorozatok mellett olyan sorozatok érhetőek el magyar nyelven, mint a Sneaky Pete, a Bosch vagy a Forever.

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 szavazat)