Magával ragadó sorozat II. Erzsébetről

Írta: admin

A korona (The Crown) kétségkívül az egyik legköltségesebb sorozatok közé tartozik, a világ legnagyobb streamingszolgáltatójánál mind a négy évad megtekinthető, sőt az ötödik évadot is berendelték. Kevés az ennyire tartalmas és szinte történelemi gyorstalpalóval felérő sorozat, mint az angol királyi családot bemutató alkotás. Az alkotók ugyanakkor többször hangsúlyozták, hogy nem a valóságot adják vissza, viszont törekedtek a történelmi hitelességre.

Érdekesség, hogy a királyi család is megtekintette a sorozatot, tetszett nekik a történelmi hitelesség, de egyes részek „túl drámaira is sikerültek” – ahogy az angol lapok beszámoltak róla. Tény, hogy a „royal family” nem lesz gyakori nézője a sorozatnak, de legalább véleményezték. Amely egy jó visszajelzés a készítőknek.

Miért változnak a színészek egyes karakterekben?

Peter Morgan producer elárulta, hogy minden évadban a karakterek kora nőtt, és hogy megőrizze a szereplők valódi lényegét, két évadonként színészeket kell cserélni. A harmadik évadra a sorozat elérte az 1963-64-es korszakot, és Claire Foy nem illett bele abba a korba. Ezért egy idősebb színésznő, Olivia Colman vette át a karaktert. Colman az 1964-től 1989 körüli évekig alakítja az angol királynőt. A következő évadokban pedig Imelda Staunton színész veszi át az uralkodást az ötödik és a hatodik évadban, hogy valósághűen mutassa be az uralkodó a 21. század szerepét. Jonathan Pryce-t láthatjuk majd Fülöp hercegként az 5. és 6. évadban, míg Elizabeth Debicki ausztrál színész veszi át Diana hercegnő karakterét.

A sorozat jövője

Arról nincs hír, hogy a Korona ötödik évada mit fog tartalmazni. A 4. évad 1990-ben ért véget, abban az évben, amikor Thatchert „elmozdították” miniszterelnöki posztjáról. A sorozat valószínűleg a 90-es években fog elmélyülni, és biztosan elkerüli majd például William egyetemista és Kate Middleton főiskolai udvarlásának ábrázolását, vagy Harry herceg és Meghan Markle esküvőjét. Ne feledjük el, hogy a Palota falain belül 1990 és 2020 között harmincéves időközönként számos nagy esemény történt. Hat miniszterelnök volt: John Major, Tony Blair, Gordon Brown, David Cameron, Theresa May és Boris Johnson. Három nagy válás rázta meg a 90-es éveket, köztük Anne hercegnő és Mark Phillips 1992-es válása, valamint 1996-os szakításai Charles herceg és Diana hercegnő, valamint Andrew és Sarah Ferguson között. 1997-ben Diana hercegnő autóbalesetben hunyt el, Párizsban. 2002-ben pedig Margaret hercegnő és az anyakirálynő kevesebb mint két hónap különbséggel haltak meg. Később abban az évben Erzsébet királynő 50 éves uralkodás után ünnepelte arany jubileumát. Ezen események egy részét a 2006-os The Queen c. film már bemutatta.

Sztori tehát van bőven, kérdés, hogy az alkotók melyik témában látnak majd elég fantáziát.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)