LMBTQ+ rövidfilmek ingyen a British Council YouTube csatornáján

Írta: admin

Visszatér a Five Films For Freedom, amelynek keretében öt új LMBTQ-filmet tekinthetünk meg Kínából, Horvátországból, Indiából, Panamából és az Egyesült Királyságból március 16. és 27. között, a BFI Flare filmfesztivállal egy időben, méghozzá ingyenesen. A filmek programjában olyan témákat mutatnak be, mint a bevándorlás, az intimitás és az elszigeteltség.

A filmek British Council Arts YouTube csatornáján keresztüli megtekintésével arra ösztönzik a globális közönséget, hogy toleránsak legyenek olyan országokban, ahol a szabadság és az emberi jogokat korlátozzák.

„Az idei filmek izgalmas történeteket mesélnek el, miközben az LMBTQ+ emberek szerte a világon továbbra is az alapvető jogokért küzdenek, a #FiveFilmsForFreedom ezért fontos, és azt az üzenetet közvetíti, hogy a szeretet emberi jog, függetlenül attól, hogyan azonosítjuk magunkat vagy hol vagyunk.” – mondta el a 2022-es Five Films For Freedom programról a British Council filmigazgatója, Briony Hanson.

Az öt film:

- All That Sensations In My Belly (Horvátország/ Marko Djeska/13 perc): A férfiról a női nemre való átállás közben Matia küzd, hogy valódi intim kapcsolatot találjon egy heteroszexuális férfival.
- Frozen Out (Kína/Hao Zhou/ 5 perc): A film a főszereplő kínai vidéki nővéréhez intézett levélként elmélkedik az identitásról, az önszáműzetésről, az otthonról és a családi kötelékekről.
- Sunday (India/Arun Fulura/ 10 perc): Amikor a középkorú Kamble hetente ellátogat a környékbeli fodrászüzletbe, az nem csak a hajvágásról vagy a borotválkozásról szól. Alig várja, hogy megérintse Jaan, az új borbélyfiú, akibe beleszeret. Különben unalmas életének fénypontja ez, mint házas férfi, aki kettős életet él egy olyan társadalomban, amely ellenáll a homoszexualitásnak.
- Birthday Boy (Vuelta al Sol) (Panama/ Judith Corro/ 7 perc): César születésnapja van, és a szülei azt várják tőle, hogy olyan ruhát viseljen, amiben César kényelmetlenül érzi magát. Most döntést kell hoznia – továbbra is megfelel a család elvárásainak, vagy hűségesnek kell lennie transz férfi identitásához.
- For Love (Egyesült Királyság/Joy Gharoro-Akpojotor/ 12 perc): Az illegális bevándorló, Nkechi boldogan él az árnyékban párjával, Martha-val. Ám amikor váratlanul felbukkannak a bevándorlási tisztek, a szerelmeseknek nehéz döntéseket kell meghozni a közös jövőjükről.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)