Indiana Jones filmgyűjtemény a Disney+-on!

Írta: Ismeretlen

A legendás Indiana Jones-filmek is elérhetők a Disney+ előfizetői számára magyar szinkronnal. A valódi klasszikusokkal, mint Az elveszett frigyláda fosztogatói, A végzet temploma, Az utolsó kereszteslovag és A kristálykoponya királysága, a rajongók újra átélhetik Dr. Henry Walton „Indiana" Jones, Jr. legendás kalandjait, és ráhangolódhatnak a régészprofesszor következő, és egyben izgalmas, befejező utazására.

Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói
1936-ban híre megy, hogy a németek hatalmas ásatásokba kezdtek Egyiptomban. A Biblia legendás ereklyéjét, a frigyládát keresik, amiben Mózes kőtáblái találhatók a tízparancsolattal. A mítosz szerint ugyanis legyőzhetetlenné válik, aki a ládát birtokolja. Az amerikai titkosszolgálat megbízza Indiana Jonest, hogy előzze meg a nácikat. A film négy Oscart nyert, köztük a legjobb vágásnak és hangkeverésnek járó díjat.

Indiana Jones és a végzet temploma
Indiana Jones tárgyalása balul sül el a rettegett kínai bűnszervezet vezetőjével. Így Indy, oldalán Willie-vel, a bárénekesnővel és Picúrral, a kínai kisfiúval menekülni kényszerül Sanghajból. Indiában kötnek ki, ahol az egyik kis falu lakosai Jones segítségét kérik. Nem elég, hogy az oltárukról elrabolták a kincset érő, varázserejű követ, de a maharadzsa emberei a gyermekeiket is magukkal hurcolták. Jones megfogadja, hogy visszaszolgáltatja az ellopott köveket - aminek következtében ő és társai szembe kerülnek egy halálos szektával.

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag
A harmadik részben Indiana Jones a Szent Grál nyomába ered. A legendás kehely a vallási fanatikusok mellett a nácik érdeklődését is felkelti. Jones az apjához fordul segítségért és együtt indulnak az ereklye megszerzésére. Közös kalandjuk Velencén és a náci Németországon át a Közel-Keletre vezet, ahol a rábukkannak a kehelyre egy csapdákkal védett szentélyben.

Indiana Jones és a kristálykoponya királysága
Javában dúl a hidegháború, amikor Jones összetalálkozik az ifjú Mutt-tal, akinek a segítségével meg akarja szerezni a legendás Akator kristálykoponyát. A két kincsvadász Peruba utazik, ám kiderül, hogy a szovjeteknek is erre fáj a foguk. Az oroszok ugyanis azt hiszik, hogy a koponya segítségével leigázhatják a világot. Indy és Mutt meg akarja akadályozni, hogy a varázslatos erejű koponya az ellenség kezébe kerüljön.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)