Az első influenszerek - 10 részes sorozat a Spektrum YouTube csatornáján

Írta: admin

Az első influenszerek” egy beszélgetős műsor, melyben a tévézés megkerülhetetlen alakjai mutatkoznak be. Vitray Tamással, Juhász Előddel és további nyolc televíziós szakemberrel Radnai Péter, az AMC kreatív producere beszélget. Az ő történeteik, illetve visszaemlékezéseik bejátszások, infografikák, valamint Trunk Tamás DABLTY, népszerű fiatal youtuber segítségével válnak érthetővé és befogadhatóbbá a fiatalabb generáció számára.

A fiatalabb korosztály már el sem tudja képzelni, hogy milyen lehet a világ internet nélkül, de a rendszerváltozás előtt az emberek tájékoztatására mindössze három rádió, két tévécsatorna valamint az újságok álltak rendelkezésre. A 80-as évek végéig tartó politikai rendszernek köszönhetően a közönség csak egy szűrőn keresztül informálódhatott a világban zajló eseményekről, és ebből is a legfontosabb szerepet a televízió kapta, hiszen ezt tudta valamennyire vizuálisan is bemutatni az információkat.

„Az első influenszerek” című sorozat olyan tévés szakembereket mutat be a 60-as, 70-es, 80-as évekből, akik műsoraikkal, mondataikkal vagy akár kinézetükkel is komoly befolyással voltak a nézőkre. Minden velük kapcsolatos dolog meghatározta a közbeszédet, közízlést, vagyis azt, ami alapján az emberek véleményt alkottak a világról. Ezért lehet őket a mai szóhasználat szerint influenszereknek nevezni.

A 10 részes sorozatban Endrei Judit, Vitray Tamás, Horvát János, Gát György, Feledy Péter, Szinetár Miklós, Juhász Előd, Benda László, Bánó András és Rózsa György beszél arról, hogy hogyan lehetett akkor brandet építeni, milyen műsorokra voltak igazán kíváncsiak a nézők, hogyan születtek a műsorok akkor, amikor a külföldi televíziós licencekre még gondolni sem lehetett. Friss részek minden kedden és pénteken!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)