Világsztárok és hazai kedvencek, sokszínű programkavalkád a Margitszegeten!

A Margitszigeti Szabadtéri Színház 2022-es évadában ismét világsztárokkal és hazai elismert művészekkel találkozhat a közönség! Aida Garifullina, Maria Agresta, Valentina Lisitsa, Francesco Meli, Victor Solomon, Pier Giorgio Morandi, a Béjart Ballet Lausanne, Sümegi Eszter, Bretz Gábor és Kálmándy Mihály. Tosca és Attila opera, Kőszívű – A Baradlay- legenda, Elisabeth, Mozart! musical, Mária evangéliuma, Esthajnal lemezbemutató, Pink Martini koncert. És ez nem minden!

Saját előadások
A Margitszigeti Színház saját produkciókat, dramatikus szcenírozott előadásokat hoz létre, illetve koprodukciós konstrukcióban is dolgozik – mások mellett – olyan elismert szakmai partnereivel, mint a Magyar Állami Operaház, vagy a Nemzeti Filharmonikusok. Így idén – többek között – színre kerül a Tosca és az Attila opera bemutatója, valamint a nagy népszerűségnek örvendő, Best Opera Songs – Opera gála, egy világsztár szoprán közreműködésével. A nyár egyik legizgalmasabb bemutatója a Szente Vajk által színre álmodott Kőszívű – a Baradlay-legenda című musical. A Mozart! musical a Veszprémi Petőfi Színházzal közös produkció, a Mária Evangéliuma, valamint az Elisabethí/em> musical, mely Kecskemétről érkezik. A musical bemutatók remek szereposztással, a hazai musical-élet legjobb énekeseivel kerülnek színre a Margitszigeten.

Évfordulók, lemezbemutatók
A fő profil mellett jelentős az igény a színház felé az évfordulókat ünneplő együttesek, művészek felől, klasszikus és könnyűzenei életműkoncertek, és friss lemezbemutatók éltrehívásában. Az egykori Ghymes zenekar alapító tagja, Szarka Tamás Esthajnal című lemezbemutató koncertjét a szerző zenekara, a Parno Graszt együttessel közösen adja elő, eddig még sosem hallott dallamokkal, új zenei különlegességekkel, Reviczky Gábor színművész és Tóth Gabi sztárénekes közreműködésével. Jávori Ferenc Fegya a Budapest Klezmer Banddel itt tarja életmű koncertjét. Emellett a Margitszigeten tartja a Szent Efrém a 20 éves grandiózus jubileumát, 400 fős kórussal, Viktor Solomon sztárvendéggel kísérve, valamint a 100 Tagú Cigányzenekar is a Margitsziget impozáns színpadán ünnepli megalakulása 35 éves évfordulóját, melyet Berki László cigányprímás alapítónak szentel. A májusi első program, a szintén jubiláló Irie Maffia történetét bemutató, szimfonikusokkal bővített koncert, melyet a színházba visszatérő Magashegyi Underground zenekar követ. Fenyő Miklós, az idén 75 éves, népszerű előadó 25. alkalommal(!) lép fel a Margitszigeten.

Korai nyitás, elő és utószezon
A Margitszigeti Színház főszezonja, a nagybemutatók: opera, musical, balett, azaz a szcenírozott produkciók színreviteléből épül fel. A szezon fő hónapjai: a június, július és az augusztus, melyet a fel- és a levezető, elő- és utószezonban a könnyűzenei koncertek színesítenek.

A Margitszigeti Színház 2022-ben is a nagy kihívásokra felkészülve, máshol nem látható produkciókat kínálva várja a közönséget az ország minden tájáról, valamint a határon túlról és más kontinensekről is. Egy izgalmas utazásra és élményre invitálja a látogatókat Budapest szívébe, a Margitsziget páratlan természeti környezetében álló színházába: a margitszigeti nyári színházba, melynek csodás adottságai, mérete, a színházi hajójárata és kikötője, a kilátó- és kiállítótérként is működő műemlék Víztornya, a közel 3000-es nézőtere, impozáns otthont ad a művészeknek, a kultúrát fogyasztó, igényes közönségnek.

Bővebb információ: https://margitszigetiszinhaz.hu/

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)