Vabadaba: Geszti Péter vallomásai a szerelemről 22 dalban

Geszti Péter új oldaláról mutatkozik be, színházi koncert-est sorozatot indít Váczi Eszterrel Vabadaba címmel, amely a hetvenes évek egyik világslágerét idézi, nem véletlenül. A korszak több ikonikus vintage dala is elhangzik, modern hangszerelésben, magyar szöveggel. Felcsendül zenei átdolgozásban Döme Zsolt és Verebes István Sohase mondd! című dala - amelyet Hernádi Judit tett emlékezetessé -, valamint a Miniszter félrelép film C’est la vie slágere es az Üvegtigris Akarsz-e című betétdala is.

„A Vabadaba esthez az inspirációt az idő múlása adta, és néhány vintage jellegű dal, amelyekhez valamilyen érzelmi viszony fűz. Ez lehet egy konkrét családi, szerelmi emlék a múltból, vagy éppen csak jóleső nosztalgia egy olyan korszak kapcsán, amikor minden egyszerűbbnek, igazibbnak és derűsebbnek tűnt. Régi klasszikusok, nagy sztárok énekelték ezeket a dalokat, mint Dalida, Alain Delon, Paolo Conte, George Benson vagy éppen Hernádi Judit, akikért rajongtam, akik hozzátartoztak a családunk közös élményeihez. Az idő valahogy ismét elém sodorta ezeket a dalokat, és azt éreztem, hogy ha új dalszövegeket írhatok rájuk, akkor szívesen bújok bele ezekbe a nem fakuló melódiákba." – mondta Geszti Péter.

Geszti Péter elmondta azt is, hogy régóta készült egy színházi hangulatba illeszthető, kamara jellegű koncert-estre, ami a nagyobb saját koncertjei mellett más ízeket hordoz. Sok olyan kedves dal van, amelyeket nem is feltétlenül ő adott elő, de szerzőjükként tudta, hogy nagyobb pályára állhattak volna. Most ezeket is elővették, újra hangszerelték és belecsomagolták a Vabadaba estbe. Ez az új zenés kaland szerinte jó néhány ilyen dalt új pályára állíthat, főleg úgy, hogy legtöbbjét Váczi Eszterrel duettben adja elő. Ezzel nemcsak a zenei formájuk, de a jelentésük is megváltozik. Csak olyan dalokat válogattak ki, amelyekről azt érezték, hogy jól állhatnak nekik, amiket eleve jó zenének tartottak. Néhány Dés Lászlóval írt szép szóló dal mellett újrahangszerelt Jazz+Az és Gringo Sztár dalok is feltűnnek a műsorban. Valamint új dalt is írtak Kálmán Tamással, kifejezetten franciás hangulatban. Ami pedig az áthangszereléseket illeti, ott Geszti Péter Gátos Ivánnal vágott bele meglepő irányokba.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)