Természetvédelmi Filmfesztivál - Három nap alatt, négy helyszínen 100 film és gazdag családi programok

A Gödöllői Királyi Kastély három napra a természet és a környezetvédelem filmpalotájává válik. A hagyományoknak megfelelően ez a különleges helyszín ad otthont május 27-29. között a VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválnak, ahol világszerte elismert stúdiók és alkotók legújabb produkciói versenyeznek majd. A fesztivál idei témája a zöldre-, újratervezés, díszvendége pedig Olaszország lesz.

Négy helyszínen 100 filmet nézhetnek meg a látogatók, többek között olyan izgalmas alkotásokat, mint a David Attenborough narrálta „Miért fontos a biológiai sokféleség” című animáció, a világ legveszélyeztetettebb folyóját bemutató „Ganga lelke”, a mozikban hatalmas sikert aratott „Vadlovak” vagy e kihalóban lévő faj megmentésére tett erőfeszítésekről szóló „Gonarezhou, az orrszarvú visszatérése”. Az ingyenes, kutyabarát eseményen a filmek mellett színes családi programokkal várják az érdeklődőket.

A 106 országból érkezett, közel 1400 filmből előzsűri válogatott, így alakult ki a végleges program, amely 100 hosszabb-rövidebb, de mindenképp lenyűgöző filmet mutat be a fesztivál közönségének.

A három napos rendezvénysorozat a filmvetítések mellett, gazdag szabadidős programokkal várja a hétvégi kikapcsolódásra, szórakoztató élményekre vágyó családokat. 2022-ben a fesztivál díszvendége Olaszország lesz. Ezért a számos, Itáliát idéző esemény mellett az olasz gasztro kínálattal is megismerkedhetnek a vendégek. A filmek versenye mellett több művészeti ág is képviselteti magát, Trash Art kiállítással, színes kulturális programokkal és neves fellépőkkel, gyermek programokkal várják a természet szerelmeseit. Az is újdonság, hogy 2022-től kutyabarátként, immáron akár négylábú társaikkal együtt is érkezhetnek a látogatók. A fesztivál nemcsak eseményeiben és tematikájában, de a program szervezésében is előtérbe helyezi a fenntarthatósági és természetvédelmi szempontokat.

Bővebb infó: www.naturefestandfilm.com

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)