Téli Varázs az 55 éves Siófokon!

Siófok városa idén ünnepli 55 éves várossá válási jubileumát, a Siófok 55 Városnapi hétvégén ünnepi programesővel, majd Téli Varázs programsorozattal várja vendégeit az adventi időszakban. Meghitt karácsonyi fények, ünnepváró koncertek, karácsonyi körhinta, forró téli csemegék, elbűvölő gyermekprogramok és varázslatos hangulat készülődik a Víztorony körül, a város Fő terén. December közepén panorámás jégpálya nyílik a siófoki Nagystrandon és egészen február elejéig várja a tél szerelmeseit.

Csodás adventi fényinstallációk, fotópontok és új meghitt Betlehem várja az ünnepre hangolódókat. Városszerte változatos kulturális, vallási, jótékonysági, gyermek és zenés programok töltik meg az év utolsó hónapját Siófokon, melyek idén adventi esemény-kalendáriumként tárulnak a látogatók elé.

Ismét felsorakoznak az Aranycsengő Adventi Vásáron a csodás pompába öltöztetett kis faházak a város Fő terén, ahol a kedves kézműves ajándékok és díszek mellett olyan téli kedvenceket is találhatunk, mint a puha kürtőskalács, az illatos sült gesztenye vagy a gyümölcsös forralt bor. A kicsik örömére a Mikulás is ellátogat a vásárra december 6-án délután.

Advent második hétvégéjén újra megrendezésre kerül Siófokon a Mikulásfutás (december 9.) az estéket a Duo Don Pedro’z barátai koncert, és Füredi Nikolett mesés-zenés találkozás előadása fűszerezi meg. December 15-17. közötti hétvégén megnyílik Siófok Balaton parti jégpályája, a Fő téren a JaMese Zenekar és Vadkerti Imre Acoustic adventi előadásával hangolódunk az ünnepekre. December 23-án este Bíró Eszter és zenekara ad ünnepi interaktív családi koncertet.

Érdemes decemberben is a Balaton déli partjára látogatni, hogy átélhessük Siófok téli varázsát!

Részletek: facebook.com/siofokguide és www.siofok.hu

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)