Tango With The Stars - Astor Piazzolla szimfonikus tánc-show a Margitszigeten

Astor Piazzolla - több mint 300 tangót írt, mintegy 50 filmzenét. - életművével a tangót és a bandoneónt a komolyzene részévé tette. Valc Szabolcs a népszerű Dancing With The Stars vezető koreográfusa egy szimfonikus tangó tánc-showt hozott létre az Óbudai Danubia Zenekarral és az ország kedvenc versenytáncos szólistáival. A július 22-i (esőnap: július 23.) műsorban közreműködik még Kéméndi Tamás harmonikaművész is.

A világhírű tangó

A tangó, mint tánc több 100 éves, és Argentínában kezdődött. Az argentin tangót a mai napig táncolják, bár a modernebb tangó világszerte népszerű a versenyeken. Mindkettőre a kecsesség és a kiegyensúlyozottság jellemző. A modern tangó deréktól lefelé, míg az argentin válltól felfelé kapcsolódik. Mindkettő a test közelségét és a leselkedő, szexi mozgást hangsúlyozza.

Bármi is legyen az eredete, a Tango a szerelmesek táncává alakult át. Akár különleges valakivel rendelkezik, akár találkozni szeretne vele, a Tango maga a tánc. A keret puszta intimitása minden lépésnél felvillanyozó kalandot tesz lehetővé. Az ilyen közelség lehetővé teszi a férfi számára, hogy teljesen uralma alatt érezze magát, és lehetővé teszi a hölgy számára, hogy minden mozdulatával érezze férfija erejét és vezetését.

A tangó ismerete azonnal kívánatossá tesz. Elmondja az embereknek, hogy elkötelezett, egzotikus, szenvedélyes és szexi, aki éppen táncolja. Magabiztossá és határozottá tesz.

Természetesen a tangó mellett más műfajok is megjelennek majd ebben a különleges tánc-showban, ahol most a táncosok (Lissák Laura, Mikes Anna, Stana Alexandra, Szőke Zsuzsanna, Tóth Katica, Váradi Martina, Andrea Silvestri, Baranya Dávid, Bődi Dénes, Hegyes Bertalan, Suti András, valamint Szabó Ábel) és nem a „sztárok” lesznek fókuszban.

Jegyvásárlás: https://margitszigetiszinhaz.jegy.hu/program/tango-with-the-stars-astor-...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)