Szórakozás az egész család számára Berlin szívében – Madame Tussauds

Ha egy kis pluszt szeretne hozzáadni a német fővárosban töltött időhöz, akkor érdemes élményeket gyűjteni a Madame Tussauds Berlinnél. A berlini viaszmúzeumban több évszázados viaszfestési technikákat tekinthet meg, és bálványaival készíthet szelfiket! Itt találkozhat kedvenc sztárjaival, mint Johnny Depp, George Clooney, Angelina Jolie, Lady Gaga és sok más híres emberrel a viaszfiguráiknak köszönhetően. A Madame Tussauds Berlin sokkal több, mint egy viaszmúzeum.

Az interaktív kiállítás

A létesítmény interaktív része a következő szekciókat foglalja magában

- Tatort (Tetthely sorozat) terem: itt még egy gyilkossági ügyet is megoldhatnak a bátor látogatók.
- Divat: Németország leghíresebb modellje, Heidi Klum fogadja a látogatókat. Ezt követően a hölgyek kiválaszthatják kedvenc sminkjüket, amely jól kiegészítheti az öltözéküket mindezt Kendall Jenner társaságában.
- A focidrukkerek világa: Itt minden érzékszervünkkel megtapasztalhatjuk az igazi stadion feelinget. Ismerjük meg a múlt és a jelen futballhőseit (Manuel Neuer, Lionel Messi, Uwe Seeler, Franz Beckenbauer, Oliver Kahn), és mutassuk meg mindenkinek, hogy mennyire vagyunk jók a játékban.
- Filmklasszikusok: Részesei lehetünk a híres filmjeleneteknek, sőt egyedülálló lehetőségként elmerülhetünk az ET világában. Mindezek mellett láthatjuk Vin Diesel és a németek nagy kedvence Matthias Schweighöfer (színész, rendező-producer) élethű alakját is.
- Zenezóna: Éljük át a város legnagyobb buliját a kiterjesztett valóságnak köszönhetően. Ragadjuk meg a mikrofont és a gitárt, és énekeljünk Taylor Swifttel együtt a nagy színpadon. A népszerű Moonwalk táncot is elsajátíthatjuk Michael Jackson viaszfigurája mellett. A két világhírű énekes, Rihanna és Justin Bieber is a show része, és a látványuk lenyűgöző. Vajon elég bátrak vagyunk ahhoz, hogy a Wrecking Ball -on ülve szelfizzünk Miley Cyrus viaszfigurája mellett? Tökéletes környezetet teremtettek, hogy készítsünk egy felejthetetlen fotót. Lady Gaga figurája a több mint 30 cm magas sarkú cipőjében és a szabott eredeti ruhában az igazi Lady Gaga tökéletes mása.

A Csillagok Háborúja örök

Disney és a Lucasfilm szoros együttműködésében készült STAR WARS a Madame Tussauds Berlinben egyedülálló, magával ragadó élményt nyújt a STAR WARS I-VII. epizódok kedvenc hőseinek és gonosztevőinek rendkívül élethű viaszfiguráival. Készüljünk fel a következő harcra a STAR WARS Saga kedvenc hőseivel és gonosztevőivel, és döntsük el, melyik oldalon állunk a sorspárbaj során.

Mi látható még? Természetesen az illusztris társaságból nem hiányozhat Einstein, Brecht, Beethoven vagy Sigmund Freud. A hollywoodi hírességektől a sportolókig, politikusokig (Angela Merkel, Barack Obama, Eric Honecker, Donald Trump) itt vannak és teljesen fotogénok, vagyis fényképezni kötelező!

Berlin 100 – egy város különleges története viaszfigurák tolmácsolásában

Berlin történelmének elmúlt 100 évének legmeghatározóbb pillanatait kizárólag a Madame Tussauds Berlinben tekinthetjük meg.
A vadonatúj, több mint 200 m2-es interaktív területen megismerhetjük a várost, ami ma: a szabadság és a tolerancia metropolisza. A nem mindennapi utazás az 1920-as évek tipikus klubjában kezdődik, ahol Liza Minelli és Marlene Dietrich üdvözlik a látogatókat. A megosztott városban John F. Kennedy azt kiáltja: "Ick bin ein Berliner!" 1961-ben a schönebergi városháza előtt. David Bowie 1987-ben is a "Berlinről, az elképzelhető legnagyobb kulturális extravaganciáról" áradozott. Udo Lindenberg átvette a „Sonderzug nach Pankow”-t, amíg David Hasselhoff le nem döntötte a berlini falat. Mint alig más város, Berlin is a toleranciát és a szabadságot képviseli. Ezért a Pride is az új terület része.

Nagyjából másfél - két óra kell, hogy bejárjuk a Madame Tussaudst Berlinben. Az, hogy mennyi ideig tart a látogatás, attól függ, hogy hol veszünk jegyet (a „time slot”-jeggyel elkerülhetjük a tömeget!), mennyit szeretnénk látni, illetve hétköznap vagy hétvégén látogatunk-e a kiállításra.
Egyetlen negatívumot jegyeznénk meg, ez pedig a ruhatár hiánya, ami bosszantó lehet a nagy melegben!

Hasznos információk

Vegyük igénybe a tömegközlekedési eszközöket. A „Brandenburger Tor” (Brandenburgi kapu) S-Bahn állomás, amelyen az S1, S2 vagy S25 vonalak állnak rendelkezésre, csak néhány perc sétára található a Madame Tussauds Berlin épületétől. Felszállhatunk az U55-ös metróra, a Brandenburgi kapu metrómegállóig, aztán egy rövid sétával már célhoz is érünk. A Brandenburgi kapu buszpályaudvar szintén csak néhány perc sétára található a Madame Tussaudstól, és a 100-as, 200-as vagy TXL buszok a legjobbak.

Jegyvásárlás: https://www.madametussauds.com/berlin/en/tickets/

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)