Szikrázó és varázslatos az idei siófoki nyár

A Nyári Zenei Estek szombatonként elvisznek a könnyűzene világába, a Balaton partján, a Hajóállomáson élvezhetjük többek között Vastag Csaba, Nagy-Kálózy Eszter, a Piramis és Kovács Kati dalait. A nagy sikerű Zene a Zöldben sorozat vasárnapi előadásait idén csodálatos környezetben, a Jókai Parkban élvezheti a közönség. Hétfőnként Vakációs Gyermekkoncertek várják a kicsiket és a nagyobbakat, a szerdai napnyugtákat a Nyáresti Operett estek előadásai fűszerezik meg.
A Siófoki Szabadtéri Színpad különleges műsor kavalkáddal készül a nyárra!

A repertoárban olyan előadások szerepelnek, mint a Valahol Európában, az idén 40 éves Macskák musical, Nicola Tesla – Végtelen Energia, Dés László – Így öten előadása vagy A padlás című örök darab.

Siófok 17 km hosszú partszakaszán színvonalas strandok várják a víz és a vízisportok szerelmeseit, az Újhelyi strandon kettő csobbanás között a strandkönyvtár számos irodalmi művet kínál az olvasás kedvelőinek, a családokat a balatoni élmények mellett jobbnál-jobb játszóterek, sportparkok és gyermek animációs programok is várják. Az idei jubileumi évben a siófoki lakosok 55% kedvezményt kaphatnak a felnőtt teljes áru jegyből. Ha az aktív kikapcsolódást szeretjük, akkor több kerékpártúrából is választhatunk a környéken vagy tehetünk egy bakancsos családi túrát a Töreki Tanösvény mentén.

A siófoki Nagystrandon található PLÁZS lendületes és egyedi élményt kínál a víz, a napfény és a különböző zenei programok szerelmeseinek. Napközben a pihenésé a főszerep, este pedig holdvilágos partikkal és a hazai zenei élet koncertjeivel varázsolja felejthetetlenné a balatoni nyarat.

Fesztiválokban is bővelkedik a nyári kínálat, július közepén a XX. alkalommal megrendezésre kerülő XX. New Orleans Jazz Fesztivál varázsol jazz hangulatot Siófok ikonikus Fő terére. A rendezvényen többek között fellép a Benkó Dixieland, az Apáti Dixieland Band és a Hot Jazz Band. Augusztus végén a Bor és Kenyér ünnepén a családi programok mellett, esténként zenei programok kíséretében élvezhetjük a nyár végi naplementéket és a balatoni gasztronómia különlegességeit.

2023-ban ünnepeli a város a világhírű szobrászművész Varga Imre születésének 100. évfordulóját, aki előtt tisztelegve állandó kiállítás költözik a Víztorony fenti kiállítóterébe, kiegészülve siófoki helytörténeti tárlattal, így a páratlan panoráma mellett, különleges kulturális és muzeális élményt is nyújt a város szimbólumaként ismert Víztorony. Idén nyáron is lesz Óriáskerék a siófoki nagystrandon, felfedezésre vár a DRV Vizek Háza, a Töreki halastavak varázslatos vidéke, a Sió parti kerékpárút és kihagyhatatlan élményt ígér egy balatoni hajókirándulás…

Siófok – Itt kezdődik a Balaton!

Bővebb infó: www.siofok.hu

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)