Szezonnyitó Pünkösdi Rózsaünnep Siófokon!

Pünkösdkor rózsák között nyitják meg a nyári szezont Siófokon! Színes, családi programokkal, rózsák ihlette rendezvényelemekkel, neves koncertfellépőkkel és az 55 éves Siófok város testvérvárosainak vendégfellépőivel várják a szórakozni vágyókat május utolsó hétvégéjén. Az eseményen először adják át a Varga Imre Művészeti díjat a szobrászművész születésnek 100. évfordulója alkalmából és kiderül, ki kapja idén a Kálmán Imre emlékplakettet és a Siófok turizmusáért díjat 2023-ban.

Az egyedi rózsás arculatú és hangulatú siófoki eseményen minden érdeklődőt várnak a családi és gyerekprogramok, kreatív műhely, veterán jármű kiállítás, az Alma Együttes és Gryllus Vilmos gyermekkoncertje. A siófoki Pünkösdi Rózsaünnepen fellép pénteken a The Carbonfools zenekar, szombat este a siófoki kötődésű KFT Együttes idézi meg a balatoni nyarat, majd vasárnap ZSÉDA ünnepi koncertje varázsolja el a látogatókat a csodálatos színekben pompázó Rózsakert szomszédságában. Pünkösdhétfő az egészség és a tradíció jegyében telik majd a hajóállomás környékén, prevenciós előadások, kutyaterápiás bemutató, katasztrófavédelmi és rendőrségi bemutató, egészségügyi szűrések várják a látogatókat, délután az idén 60 éves Balaton Táncegyüttes teszi fel a koronát a siófoki Pünkösdi Rózsaünnep programjára. A rendezvénytéren, egész hétvégén színes kínáló standok, helyi étel és italkülönlegességek, rózsás gasztro és kézműves vásár biztosítja a hamisítatlan balatoni hangulatot a nyár fővárosában.

Az esemény különlegessége, hogy szombat délelőtt 10.00 és 11.00 óra között a régi időket idéző felvonulással érkezik Millennium Parkból a Hajóállomásra a pünkösdi ünnepi díszmenet, lovas huszárok vezetésével, Siófok város vezetőivel és meghívott vendégekkel, testvérvárosok küldöttségeivel, civil szervezetek sokszínű résztvevőivel. A szervezők várják a lakosok és látogatók csatlakozását a menetbe a Fő tértől egészen a Rózsakertig. A szezonnyitón Dr. Lengyel Róbert Siófok város polgármestere ünnepélyesen átveszi a nyár fővárosának szimbolikus kulcsát, mellyel hivatalosan is kezdetét veszi a 2023-as nyári turisztikai szezon az idén 55. jubileumát ünneplő városban. A rendezvény színpada ad otthont idén a Balatoni Szövetség díjátadásának, valamint Waldheim, Porec és Gyergyószentmiklós testvérvárosok által hozott kulturális és művészeti fellépők vendégműsorának.

A Pünkösdi hétvége a Rózsaünnep színes programjai mellett számos lehetőséget kínál a Siófokra érkezőknek: a Kálmán Imre Emlékházban az állandó kiállítás mellett május 27-ig megtekinthető az Ecset és véső – képzőművészeti válogatás. A BRTK Könyvtárban május 25-én délután Mesedélután hangterápiával: A kis hableány – varázslatos hangokkal várja a kisebbeket, majd május 26-án, pénteken 17.00 órakor Dragonits Márta: Ars Sacra - Szent Művészet előadása lesz, ahol közreműködik a Siófoki Női Kar.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/193380646816326

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)