Számos újítással startol a Budapest Park tizenkettedik szezonja

A tavalyi rekord nézőszám után elindult útjára a tizenkettedik évad, és bőven van esélyük újabb csúcsot állítani az idei évben, hiszen soha nem látott ütemben fogynak a jegyek. Példátlan, hogy már most hat telt házas koncertettel vágnak neki a nyitásnak, de ahelyett, hogy hátradőlnének, minden eddiginél több fejlesztéssel várják a látogatókat.

A következő hónapokban számos hazai produkció készül még különlegességgel a Park színpadára. Tizenkettedik teltházas koncertjére készül a Halott Pénz, ami abszolút rekord; különleges, “Megőrül a szív” című tematikával készül a Margaret Island; vadiúj dalokat is hoz magával a Carson Coma; Bódottától mámoros estét varázsol nekünk a Honeybeast; új színpadképpel ballag el az idén 18 éves Irie Maffia és öt év után újra a Parkban játszik - ráadásul a szezon első budapesti koncertjét adja - az Ivan & the Parazol.

Természetesen a hazai sztárok mellett a Park színpadán idén is rengeteg nemzetközi szuperprodukció fordul meg. Érkezik Kanada egyik legismertebb zenekara a Simple Plan; tavalyi nagysikerű koncertje után visszatér a Billy Talent; először jön Magyarországra Machine Gun Kelly; öt év után az eredeti felállásban, új albummal tér vissza magyar rajongóihoz az Asking Alexandria; ugyancsak új lemezét mutatja be a legendás brit zenekar, a The Cult; Mongóliából érkezik a The HU, és lesznek még meglepetések.

Ahogy azt megszokhattuk, a Parkban a koncertek után sem ér véget az este, 22 órától különböző zenei stílusokon átívelő bulikkal várják a szórakozni vágyókat, négy tánctéren. A sort rögtön egy különleges esemény, a város legnagyobb táncháza nyitja, kiereszthetjük a gőzt a legnagyobb közönségkedvenc slágerekre a Park házibulin; ringhat a csípőnk a latin ritmusokra a Bailandon; visszarepítenek minket az időben a Retrokert rezindens DJ-i; a Nevernighton bebizonyíthatjuk, hogy a rock and roll az igenis egy tánc; és rögtön az első hétvégén pörgeti a lemezeket a nemzetközi elektronikus zene élvonalát erősítő StadiumX is.

A Budapest Park idén is lehetőséget biztosít a legkisebbeknek is a bulizásra, két alkalommal rendezik meg ugyanis a Pöttömkertet, ahol a gyermekeket készségfejlesztő játékokkal, koncertekkel és civil szervezetek kitelepülésével várják. Sőt, ezen a téren is emelik a tétet, ugyanis megrendezik az első, kifejezetten a 12-15 éves korosztálynak szóló eseményüket, amelynek célja, hogy a kiskamaszoknak az online térből kizökkentve biztosítsanak közösségi élményt.

Az újdonságoknak ezzel még nincs vége: nem csak a közönség, de a zenészek számára is rengeteg fejlesztéssel készülnek, soha nem látott mértékben megújul ugyanis a backstage is. Emellett teljesen újragondolták az úgynevezett Dombot, vagyis az éttermi részleget, ahol új partnerként becsatlakozik az idén 35 éves hazai McDonald’s, akik egyébként saját, küzdőteres jeggyel látogatható terasszal is készülnek.

A széles ételkínálat mellett természetesen idén is rengeteg hűsítő italból választhatunk, a Budapest Sör pedig egy alkoholmentes újdonsággal, a Budapest Szörppel is készül. A frissítőket továbbra is repohárba kérhetjük.

A Budapest Park a zenén túl mindig is küldetésének tartotta, hogy egyéb kulturális programokkal szélesítse a palettát. Ennek jelentős mérföldköve a május 21-én megrendezésre kerülő Csinibaba Táncdalfesztivál, ahol az idén 40 éves Katona József Színház társulata a Parkban is gyakran megforduló vendégénekesekkel egészül ki, ezzel egyfajta hidat képezve az élőzenei és a színházi világ között. Az esemény a Mastercard támogatásával valósul meg, akik ezen a különleges, kulturálisan is meghatározó eseményen felül további négy koncertet támogatnak majd az évadban.

Szeptember végéig a Budapest Park tehát stílusokon és művészeti ágazatokon átívelő gigantikus műsorokkal, rengeteg újdonsággal, meglepetésekkel és egy kívül-belül megújult helyszínnel várja a látogatókat. A folyamatosan bővülő programot a www.budapestpark.hu weboldalon követhetjük nyomon.

Fotó: Nagy Márton

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)