Siófok: sokoldalú kikapcsolódás egész évben!

Idén is színes programokkal vár egész évben Siófok! A Balaton parti város változatos kulturális és családi rendezvényeket, aktív kikapcsolódási lehetőségek széles kínálatát, gasztronómiai különlegességeket és ezernyi élményt kínál 2024-ben. A tavalyi évet rekord – közel 1,5 millió - vendégéjszaka számmal záró Siófok 2023-ban az első számú belföldi vidéki utazási célpont volt.

A tavaszi időszakban ismét megrendezi a város a Húsvéti Nyuladalmat, ahol a hagyományos locsolkodás mellett gyermekprogramokkal, gasztrovásárral és neves zenekarok fellépésével várják a nagyérdeműt a város szívében. A Kálmán Imre Művelődési Központ szervezésében közel egy hónapon át színes kulturális csemegék kerülnek porondra a Tavaszi Fesztivál keretében április végéig.

Egész évben látogatható Siófok megújult szimbolikus attrakciója, a Víztorony, ahol a páratlan panoráma mellett két szintes kiállítótér fogadja az érdeklődőket Varga Imre alkotásaival, Siófok helytörténeti kiállítással a Balatoni Regionális Kutatóintézet és Könyvtár (BRTK) szakmai irányítása mellett.

Számos esemény vár, hogy bevezessen a térség kulináris világába: április, szeptember és november hónapokban keress minket, hogy részese lehessünk a gasztrokalandoknak! Siófok GasztroFokja újraértelmezi a Balaton egész éves életét, bemutatva a környék kiemelkedő gasztronómiai és borkínálatát.

Ne felejtsük el bejegyezni naptárba a szezonnyitó Pünkösdi Rózsaünnepet és az októberi XI. Halfesztivált, amelyek Siófok városának ikonikus eseményei! Zenekarok, különleges ételek és kézműves alkotások garantálják a felejthetetlen élményt. De Siófokon további izgalmas rendezvények is várnak, mint a New Orleans Jazz Fesztivál, a Bor és Kenyér Ünnepe, valamint a Téli Varázs és a Puncs és Szilveszteri Party.

A város programjainak újdonságaként készüljünk a kézművesek világnapjához kapcsolt amatőr festőtalálkozóra a megújult Rózsakertben, valamint élvezzük a mozgás éve keretein belül megrendezett kerékpáros, futó és egyéb sporteseményeket. Ne hagyjuk ki az Óriáskereket a Nagystrandon, a Plázs zenei eseményeit, vagy a DRV Vizek Házát és más látnivalókat! A Balaton hajókirándulása pedig felejthetetlen élményt ígér a BAHART megújult flottájának fedélzetén!

Siófok - itt kezdődik a Balaton!

Bővebb infó: www.siofok.hu és a https://www.facebook.com/siofokguide oldalakon.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)