Séta a kreativitás sokszínű birodalmában: így fest belülről a híres dániai LEGO® House

A 12 000 négyzetméteres, 25 millió LEGO®-téglával kirakott ház egész évben várja a gyerekeket és a játékos kedvű felnőtteket, valamint családokat a dániai Billundban. A világ legegyedibb LEGO®-birodalma – a LEGO® House-nak – két éve nyitotta meg kapuit a játék szerelmesei előtt. A LEGO® alkotóelemekkel kreatívan fejezheti ki magát bárki, és itt tényleg bármit elképzelhetünk – és aztán megépíthetjük. A lehetőségek szinte korlátlanok, és ezt az élményt a világon sehol máshol nem lehet megtapasztalni, csak itt.

A LEGO® House központját az úgynevezett élményzónák jelentik. Itt két kiállítási terület és négy játszótér is található, ahol sokféle módon fedezhetjük fel kreativitásunkat. A zónák négy különböző színben jöttek létre, amelyek mindegyike a játék és a tanulás különleges kombinációját ötvözi. A vörös a kreatív készségek, a kék a kognitív készségek, a zöld a társas készségek, a sárga pedig az érzelmi készségek területe. A ház hivatalos megnyitóján csaknem 375 vendég vett részt, köztük királyi előkelőségek, valamint prominens személyiségek is.

Lépj be a kreativitás birodalmába!

Ha meg szeretnénk látogatni ezt a különleges élményközpontot, akkor érdemes előzetesen, online foglalni, hogy elkerüljük a kellemetlen sorbaállást és a zsúfoltságot. Az épületet a BIG (Bjarke Ingels Group) tervezte, és 21 darab óriási, egymásra épült fehér „LEGO®-téglából” áll. A különleges építmény megjelenése annak a tökéletes illúzióját kelti, mintha az egész létesítmény teljes egészében LEGO®-ból épült volna.

A földszinten három étterem, egy LEGO® Store, valamint konferenciaterem és a 2000 négyzetméteres LEGO® játéktér található.

A tapasztalati vagy „élmény”-zónák négy színes játszórészből állnak. Ezen kívül megtekinthető még az épületben egy nagy, a látogatók által épített LEGO®-alkotásokat felvonultató galéria és egy kiállítás a LEGO® márka történetéről. Korábban már említettük a színeket: itt minden színnek meghatározó szerepe van, főleg abban, hogy különböző tevékenységekre buzdítsák a kíváncsi résztvevőket. A játszóterek mellett három szabadtéri étterem és egy hatalmas LEGO® bolt is található az élményközpontban. A billundi reptérről könnyen megközelíthető a ház, a tájékozódásban színes fényei segítenek.

A nem mindennapi épület éves szinten 250 ezer játékos kedvű látogatót fogad a világ minden tájáról, akik közt nemcsak családokat és iskolai csoportokat találunk, hanem számos LEGO®-alkalmazottat is. Ha egy fantasztikus és egyedi LEGO®-élményre vágyunk, akkor a LEGOLAND® és a LEGO® HOUSE összekapcsolásával a legmerészebb álmaink is valóra válhatnak!

A játék olyasmi, amit egyikünknek sem érdemes kispórolnia az életéből, és keresve sem találnánk jobb helyet, hogy belekezdjünk – akár felnőtt fejjel is.

Bővebb információ és jegyfoglalás: www.LEGOHouse.com

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)