Rekordnézőszám a Budapest Park idei koncertjein

A Budapest Park minden eddiginél nagyobb volumenű fejlesztésekkel vágott neki a tizenkettedik évadnak. A rengeteg újítás és a páratlan line-up meghozta gyümölcsét: idén több mint 690.000 néző látogatott el a helyszínre. Áprilistól októberig 87 koncertnapon több mint 225 produkciót látott vendégül a színpadon a szórakozóhely és kulturális komplexum. Nem csak a nézőszámban, de teltházas események tekintetében is számottevő, 30%-os emelkedést értek el, összesen 30 olyan eseményük volt, amelyre minden jegy elkelt.

A Budapest Park saját bevallása szerint egyik legfontosabb tudása a fejlődés képessége, és idén több látványos változást is észrevehetett a közönség. A legszembetűnőbb a főbejárat teljes megújulása volt, ami nem csak esztétikailag, de akusztikailag is fontos előrelépés volt. A Budapest Park ugyanis rendkívüli figyelmet fordít arra, hogy minél jobban alkalmazkodjon a környezetéhez - minimalizálják a zajterhelést, de emellett számos egyéb intézkedést is tesznek a közönség biztonságos és kényelmes szórakozásának érdekében. Többek között akusztikai szigeteléssel lezárták a vasúti töltés felőli oldalt, forgalomtechnikai eszközökkel biztonságosabbá tették a környező gyalogátkelő helyeke, sőt, a közösségi kerékpározás és rollerezés elősegítésére egy MOL Bubi állomást, mobilitási pontot is telepítettek. Ezen kívül fontos újítás volt a Vibe Team, amely úgy működik, mint egy helyszíni ügyfélszolgálat - ha bármilyen problémánk adódik, vagy információra van szükségünk, azonnal segítséget kapunk a helyszínen.

A sokszor különleges tematikájú, látványvilágú és struktúrájú, monumentális koncertek, és a négy tánctéren zajló bulikon túl idén is számos egyéb programmal találkozhattunk a helyszínen. Két alkalommal került megrendezésre a kisgyermekes családoknak szóló Pöttömkert, és most először kifejezetten a kiskamaszoknak is szerveztek eseményt. A JusTeenTime elnevezésű rendezvény hiánypótló és előremutató, célja, hogy a tiniket kimozdítsa a digitális világból nekik szóló, közösségi programok segítségével. Ezen kívül idén is helyet biztosítottak a társművészeteknek is: a Capa Központ, a Ludwig Múzeum, a Magyar Zene Háza és a Katona József Színház pop-up kiállítását tekinthettük meg. Utóbbival egyébként egy kísérleti előadást is létrehoztak májusban, amely a koncert és a színház fúziójából jött létre, és közel telt ház előtt debütált a Park színpadán. A két intézmény a tervek szerint jövőre is folytatja a kreatív együttműködést.

Szerencsére jövő tavaszig sem maradunk Park-élmény nélkül: decembertől minden korábbinál nagyobb korcsolyapályával várja a látogatókat a Budapest Park Jégvilág.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)