Museum der Illusionen – Ahol a valóság megkérdőjeleződik

A Bécsi Museum der Illusionen az egyik legkülönlegesebb múzeum, amit a város kínál. A látogatók számára egy olyan utazást tesz lehetővé, ahol a fizika törvényei, a percepció és az elme határai kerülnek kihívás elé. A kiállítások nem csupán vizuálisan lenyűgözőek, de egyúttal elgondolkodtatóak is.

A kiállítások

A bécsi múzeum több tucat interaktív installációt kínál:

Szoborszínház: Itt a látogatók kisebbek vagy nagyobbak lehetnek, mint a valóságban, attól függően, hogy melyik részén állnak a szobának.

Végtelen tükörterem: Egy olyan terem, ahol a tükrök úgy vannak elhelyezve, hogy a látogatók végtelen másolatait látják.

Rotációs szoba: Egy hely, ahol a padló és a falak úgy vannak elrendezve, hogy az egész terem úgy tűnik, mintha körbe forogna. Nem véletlen, ha utána kicsit szédülünk.

A fentieken túl a múzeum kínálatában olyan élmények is helyet kapnak, ahol az érdeklődők ki is próbálhatják a különféle optikai illúziókat, és saját maguk is létrehozhatnak néhányat.

Egyedülálló élmény

A Museum der Illusionen nem csupán egy attrakció. A kiállítások és az interaktív installációk kihívják a látogatók érzékelését és felfogását a környezetükről. A helyiség egy kiváló hely arra, hogy a családok és barátok együtt fedezzék fel az illúziók világát, és közben tanuljanak is valamit az emberi elme működéséről és a fizika törvényeiről.

Tömegközlekedéssel és autóval egyaránt elérhető:

Metróval
Az U3-as vonalon elérhető a Herrengasse metróállomást, amely mindössze 3 perc sétára található a Museum der Illusionen épületétől. Az U1-es és U3-as vonalon is eljuthatunk a Stephansplatz metróállomásra, amely 5 perces sétára található az Illúziók Múzeumától.

Villamossal
A bécsi villamoshálózat az egyik legnagyobb a világon, ezért érdemesebb vele eljutni.

Az 1-es, 71-es, D és U2Z villamossal a Rathaus platz, Burgtheater , 9 perces sétára található a helyszín.

Busszal
Ha Grabenről, Petersplatzról utazunk, amely 260 méterre található a Bécsi Illúziók Múzeumától, felszállhatunk az 1A és 2A buszokra.

A túra általában körülbelül 1 órás, attól függ, hogy mennyire mélyedünk el a látottakban.

A létesítmény egyedülálló látványosság, amely lehetőséget kínál az egész családnak arra, hogy felfedezzék az optikai illúziók különleges világát. Azok számára, akik keresik az új és izgalmas élményeket, és szeretnék kipróbálni valamit, ami eltér a hagyományos múzeumi látogatástól, ez az intézmény tökéletes választás.

Jegyek (német és angol nyelven): https://museumderillusionen.at/

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)