Miért más a Dear Evan Hansen filmzenéje, mint a Broadway-en játszott dalai?

Stephen Chbosky Dear Evan Hansen című filmadaptációja, mely az azonos nevű Broadway-show alapján készült, gyönyörű dalokat tartalmaz. A film ugyan elkerülte a hazai mozikat, a soundtrack viszont igazi kincs a rajongók számára. Újra meghallgathatjuk a musical legikonikusabb betétdalait, míg néhány új dallal is találkozunk, melyeket a mellékszereplőkre építettek. A Dear Evan Hansen betétdalait a híres zenei duó, Benj Pasek és Justin Paul jegyzik.

Ben Platt ismét megformálja a Broadway-show Tony-díjas szerepét.

A szerzemények nagyon kedvelhetőek; a dallamok fülbemászóak, és sokat közülük szórakoztató énekelni – még úgy is, hogy a szöveg gyakran nagyon szomorú. A musical rajongói valószínűleg össze fogják hasonlítani a filmben szereplő előadásokat az eredeti Broadway-produkcióval, és bár nem minden új dal azonnali klasszikus, a film összhangja sem okoz csalódást. Nézzük, milyen újdonságokat tartalmaz a soundtrack:

Little Closer
A film hangszínben könnyedebb dala, az „A Little Closer” egyike annak a két dalnak, amelyeket kifejezetten a Dear Evan Hansen filmadaptációhoz írtak. Connor Murphy (Colton Ryan), az öngyilkosságot elkövető karakter előadásában ez a dal egy kis betekintést nyújt a problémás fiú elméjébe, és némi biztatást ad Evannek a film végén. Bár nem rossz, az új dal a filmzenében nem foglal el olyan előkelő helyet, mint a többi – egyszerűen nem olyan érdekes vagy emlékezetes, mint a többi sláger.

Requiem
A Zoe, Larry és Cynthia Murphy (Kaitlyn Dever, Danny Pino és Amy Adams) által énekelt „Requiem” rávilágít, hogy a családtagok mennyire eltérő módon dolgozzák fel Connor halálát. A gyászos ballada Evan hazugságainak kezdeti hatásait mutatja be a Murphy család számára.

A The Anonymous Ones egy másik dal, amelyet a filmhez írtak, melyet Alana Beck (Amandla Stenberg) énekelt. Alana egy túlteljesítő tanuló, de ebben a dalban felfedi Evannek, hogy titokban ugyanazoktól a szorongásoktól szenved, mint ő. Ez az új darab a musical egy ismert dalát helyettesíti („Disappear”), és így a karakter lényegét jobban kiemeli.

A Words Fail Evan vallomása a Murphy családnak a sok hazugságról, melyeket fiuk emléke köré épített. A legbrutálisabb dal a színpadi show-ból, mely feloldja Evan illúzióit a Foreverben, és felfedi, hogy Evan mennyire nem szereti önmagát.

A Dear Evan Hansen eredeti zenei változatának egyik legnépszerűbb dala, a You Will Be Found, egy reményt sugárzó üzenet, amit Evan mondott el az iskolai gyűlésen Connor emlékére. Amikor néhány diák lefilmezi Evan beszédét, és a videót feltölti az internetre, az elterjed, és sok magányos ember számára hoz reményt. Gyönyörű és magával ragadó szerzemény!
Bár talán nem annyira népszerű és szórakoztatóan énekelhető, mint a Waving Through A Window, ami a musical és a filmváltozat kulcsfontosságú szerzeménye, az Evan anyjához, Heidihez (Julianne Moore) tartozó So Big/So Small mégis a film legérzelmesebb dala. Amikor Heidi vigasztalja Evant Murphyéknek tett vallomása után, egy történetet elmesél neki arról a napról, amikor apja elköltözött a házukból. Nagyon megindító, Heidi fia iránti szeretete gyönyörűen fejeződik ki ebben az egyszerű számban, és a színésznő, csekély számú zenei előadásai egyikeként, remekül adja elő.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 szavazat)