Márkamúzeum London – Nosztalgikus utazás a reklám hőskorába

A Museum of Brands a viktoriánus korszaktól napjainkig gyűjti össze a márkacsomagolásokat és reklámokat, és mindezeket egy magával ragadó, szórakoztató és nosztalgikus kiállításon mutatja be. Megismerhetjük a közkedvelt márkák történetét, hogy ezek hogyan fejlődtek a technológiai fejlődéssel párhuzamosan, miként reagáltak a társadalmi változásokra, és hogyan befolyásolták azt, ahogyan mi látjuk és tapasztaljuk a világot.

A létesítményben több mint 12 000 eredeti márkacsomagolás és reklám található.

A múzeum 1984-ben nyitotta meg kapuit és nosztalgikus utazásra viszi a látogatókat, 200 év társadalmi változáson, fogyasztói kultúrán és életmódon keresztül. A gyűjtemény több mint félmillió tárgyat tartalmaz, amelyek a mindennapi életünk különböző területeire koncentrálnak – szórakozás, utazás, szabadidő, zene, divat és gyermekjátékok, valamint képeslapok, magazinok és királyi ajándéktárgyak. Egészen rendkívüli társadalomtörténetet mutat be, bizonyítékot szolgáltatva fogyasztói életmódunk dinamikus fejlődésére, valamint arra, hogy a technológia miként tette lehetővé a változást és a fejlődést.

A múzeum nosztalgiatúrája állandó kiállításával, az Időalagúttal igazi fénypontot jelent. Kedvenc márkáink fejlődését az évek során felvázolva lehetővé teszi a látogatóknak, hogy visszalépjenek gyermekkorukba, elképzeljék az előző generációk életét, és mérlegeljék a köztük lévő különbségeket és hasonlóságokat.

Tipp: Időalagút

A Museum of Brands Time Tunnel állandó kiállítása a márkacsomagolás és reklámozás fejlődését mutatja be a viktoriánus korszaktól kezdődően. Az Időalagút megmutatja, hogyan reagáltak kedvenc márkáink történelmi környezetükre, miközben a világ eseményei, társadalmi küzdelmei, új technológiái, valamint a különféle divatok, személyiségek és a verseny változásra ösztönözték őket. Láthatunk itt Star Wars és Beatles ereklyéket, illetve Spice Girls vagy Boyzone, One Direction és az adott korszak sajátos termékeit.

A kiállítás a maga nemében egyedülálló. A reklámiparban dolgozók számára kihagyhatatlan, és mindazoknak is, akik szeretik a különlegességeket – és Londonban szerencsére mindig találunk valami egyedit.

Bővebb infó: https://museumofbrands.com/

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)