Legoland Deutschland - Egész napos szórakozás az egész családnak!

Münchentől vonattal és autóval körülbelül másfél órányira, Günzburgban található Németország egyetlen LEGOLAND-je, a LEGOLAND Deutschland. A park 71 hektáros beépített területen, több mint 55 millió LEGO kockával, 11 tematikus résszel és 64 attrakcióval várja a látogatókat.

2002-es megnyitása óta folyamatosan épül – a név kötelez, ugyebár - és újul a park, így nem csak a legújabb LEGO-trendeknek megfelelő alkotásokat, helyszíneket láthatunk, hanem például a park mellett felépített hotelekben – kalózszigeten vagy várkastélyban -, kempingben is megszállhatunk.

A LEGO régóta nem csak a gyerekekről szó, így a park tervezésénél is komoly szerepet játszott, hogy a legkisebbektől a felnőttekig mindenki jól érezhesse magát. Hullámvasutak, interaktív játékok, játszóterek, és persze építhető kockák tömege áll a szórakoztatás szolgálatában.
Nézzük, hogy a park 11 tematikus részén mire számíthatunk.

Sokoldalú szórakoztatás

Miniland: Németország és néhány közeli ország városai, nevezetességei elevenednek meg a szemünk előtt LEGOból. Az Allianz Arénától néhány lépés alatt juthatunk el Hollandiáig vagy épp röpke kirándulást tehetünk Berlinben. Külön ki kell emelni, hogy nem csupán egy passzív kiállításról van szó, a park készítői próbálták élettel feltölteni a látnivalókat, mozgó járművekkel, figurákkal, amelyek sokszor gombnyomásra aktiválódnak.

Entrance Area: Itt megtalálható minden, ami a park felfedezéséhez szükséges – gondolva a nagyobb családokra és kisgyermekes szülőkre is -, illetve itt lelhető fel a legtöbb bolt egy helyen.

LEGO City: Jogosítványt szerezhetünk LEGO járművekre, hangulatos csónakázást tehetünk a kis tavon, vagy épp felszállhatunk a LEGOLAND Expressre, amely körbevisz minket a park közepén.

Little Asia: A park egyik legújabb újdonsága található itt, egy NINJAGO-témájú szerkezet, amely 50km/h-val repít minket 22 méteres magasságban.

Knights' Kingdom: Utazzunk vissza a lovagkorba. Sárkányvasúton bejárhatjuk a kastélyt, hogy aztán a végén egy izgalmas hullámvasúttal zárjunk, a kisebbek lovagi tornán vehetnek részt, de akár az aranymosást is kipróbálhatjuk.

Imagination: Igazi csodahely kisebbeknek és családoknak. Lehet piknikezni, egy óriási játszótéren pihenni egy kicsit, elmerülni a LEGO DUPLO világában, de itt található a hatalmas kilátó, amelyből a park fölé emelkedve gyönyörködhetünk a kilátásban.

Adventure Land: Szafarin csodálhatjuk meg a LEGO-ból épített állatokat, a gyerekek kenuval szállhatnak vízre, valamint az egész család hajós „dínónézésen” vehet részt, aminek a végén hatalmasat csobbanhatnak a vízi csúszdán.

Pharaos' Land: Az ősi Egyiptom és a kalandorok veszélyekkel teli világa keveredik a park ezen részén. Autóversenyzés, izgalmas pisztolyharc mozgó kocsiban, léghajós utazás és megannyi izgalmas más játék várja, hogy megannyi izgalmas emlékkel legyünk gazdagabbak.

LEGO Ninjago World: A LEGO egyik legnépszerűbb világa kétségtelenül a Ninjago, így nem meglepő, hogy egész részleget szenteltek neki. Távol keleti stílusban felhúzott épületek, megannyi harchoz kapcsolódó játék, és a park egyik legérdekesebb interaktív játéka található itt: kezünket hadba állítva, intenzív harcban kell diadalmaskodnunk a ránk törő harcosok hordája felett.

LEGO X-Treme: A felfedezésé és a száguldásé a főszerep. Hullámvasút, autók, 4D-s mozi – többféle különböző filmmel -, de még a rejtélyes Atlantisz is csak ránk vár. Emellett elmélyedhetünk saját LEGO-alkotásainkban, illetve azokat magasabb szintre emelhetjük.
Minden tematikus résznél továbbá megtalálható egy vagy több étterem, illetve bolt – amelyek az aktuális témához tartozó kínálattal rendelkeznek.

Így egyáltalán nem meglepő, hogy a LEGOLAND Deutschland évente közel 2 millió fős látogatottsággal büszkélkedhet. Itt mindenki örök gyermek maradhat egy-két órára!
A jelenlegi helyzetben maszk viselése 6 éves kor felett az attrakciókon kötelező, a parkban nem. Oltási igazolás vagy teszt viszont szükséges a park látogatásához.

Jegyvásárlás (angol, illetve német nyelven: www.legoland.de/en/tickets

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)