Kőhalmi Zoltán kíméletlenül kivesézi a legfurcsább szakmákat!

Vajon kisgyermekként mindenki űrhajós szeretett volna lenni? Milyen pszichikai kockázatokkal jár, ha valaki gombaszedőként dolgozik? Mivel foglalkozik egy utánhímző? Kőhalmi Zoltán a fenti szakmákat is górcső alá veszi a tőle megszokott humorral fűszerezve a Pályatévesztési tanácsadó című előadásában péntek este a Comedy Central standupos műsorfolyamában, a Comedy Clubban.

Kőhalmi Zoltán már gyermekként is humorista szeretett volna lenni, ennek ellenére maga is gyakorlott pályatévesztő. Tíz évet tanult építészmérnöknek, ám végül egy percig nem dolgozott a szakmájában. Önálló estjében a pályaválasztás nehézségein vezeti végig a nézőket és a nagybetűs élet rögös útján elkallódott emberi erőforrások létkérdéseire keresi a választ.

Kőhalmi előadásából az is kiderül, hogy emlékszünk-e bármire is az iskolai tananyagból, miért van mutatós óra a tanszercsomagban, és meg lehet-e tanulni a másodfokú egyenlet megoldóképletét játékosan? Az est folyamán egyébként többször is elhangzik, hogy a humorista nem teljesen érti, hogy miből áll az egyes szakmákban – például a könyvelő, DJ vagy stewardess – dolgozók pontos feladata.

„A kételyek embereként szeretek rávilágítani olyan hétköznapi kérdésekre, amelyek mindenkit foglalkoztatnak. Az említett szakmák képviselőit lehet, hogy sikerült egy kicsit magamra haragítanom, de azért sok olyan visszajelzést kaptam, hogy még személyes érintettségük esetén is jól szórakoztak” – árulta el Kőhalmi, aki saját tapasztalatból tudja, hogy olyasmit nem érdemes tanulni, amivel utána nem szeretnénk foglalkozni. Az meg, hogy kiből lesz humorista, úgyis a színpadon dől el.

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)