Két új látványossággal bővült a Dinnyési Várpark

Az archeológiai leletek és kutatások alapján született meg Székesfehérvár Koronázó Bazilikájának, valamint az elfeledett Árpád-kori dinnyési templomnak kicsinyített mása, amelyet Alekszi Zoltán, a Dinnyési Várpark házigazdája hozott létre. A megépített épületeket Spányi Antal megyés püspök áldotta meg, és már a látogatók is részt vehetnek a helyreállítási kísérletekben.

A Dinnyési Várpark, amely már több Guinness-rekordot is magáénak tudhat, tovább gazdagodott egyedülálló kínálatával. Alekszi Zoltán, a park megalapítója és alkotója hosszú hónapokon át dolgozott az említett két épület makettjén, amelyek már a múltba vesző emlékeket idézik. Az egyik modell a Székesfehérvári Koronázó Bazilikát, míg a másik az Árpád-kori dinnyési templomot ábrázolja.

A 20 ezer négyzetméteren elterülő Dinnyési Várpark fő célkitűzése, hogy megelevenítse, és megmentse a régi kor emlékeit, amelyek mára már romosak, vagy elfeledettek, így Alekszi Zoltán egy igazi „vármentő parkot” álmodott meg. A világon egyedülállónak számít, ahogy életre kelnek a magyar történelmi építmények makettek formájában, a kisebbektől egészen a két és fél méteres magasságig. A várak érdekessége még, hogy úgy vannak elhelyezve, hogy a topográfiai viszonyokkal is hozzávetőlegesen megegyezzenek. Az Árpád-kori falu 1:1 méretben készült, a szintén nagy népszerűségnek örvendő Szentek Fala pedig 300 méter hosszú és összesen 614 szobra látható rajta.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)