Hollywood az Arénában – egy különleges szimfonikus filmzenei koncert

A TRAUMLIVE célja, hogy a közkedvelt filmzenéket egy különleges élménnyé varázsolja, azaz létrehozza ,,a mozi szimfóniáját”. A június 12-i (Papp László Sportaréna) koncerten Alex Johansson karmester vezetésével és a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével, valamint a két műsorvezető: Bálint Antónia és Csonka András felvezetőjével a nagyközönség közel 80 percen keresztül a világ legjobb és legnépszerűbb filmzenéiből készült zenei válogatást élvezhet.

A közreműködők

A müncheni születésű Alex Johanssonnak Európa-, Ázsia- és Amerika-szerte hallhatóak a legnagyobb filmzeneszerzők (például John Williams, Hans Zimmer, Nino Rota és Ennio Morricone) műveiből készült filmzenei feldolgozásai és adaptációi. Ezeket többek között olyan neves zenekarok előadásaiban hallhatjuk, mint a Cseh Rádió Szimfonikus Zenekara, a BBC Fesztiválzenekar, a Film Score Filharmonikusok, a Győri Filharmonikusok, a Radio Symphony Orchestra Vienna vagy a Vienna Symphonic Orchestra.

A Győri Filharmonikus Zenekar igen sokoldalú repertoárja nem csak a klasszikus-tradicionális műveket fogja át, de szakmai képességeiknek köszönhetően a könnyedebb műfajt is megfelelő módon tudják bemutatni. A zenekar ismertetőjegyei a profizmus, az újszerű megoldások és a nemzetközi szintű minőség.

A VoiceStation 2014-ben alakult projektkórus Pejtsik Panna művészeti vezetésével. Változatos összetételű és létszámú kórus lévén minden stílusban járatosak és számos filmzenei produkcióban vettek már részt.

„A koncert igazából egy válogatás, amit 20-21 perces témákba rendezünk. Minden koncerten négy ilyen témát dolgozunk fel. Célunk az, hogy ne csak a filmzenék rajongóit szólítsuk meg, vagy egy bizonyos zeneszerző műveire korlátozzuk a repertoárt, hanem sokkal szélesebb rétegek számára legyen ez egy nagyszerű kikapcsolódás és remek koncertélmény. Pontosan e miatt nemcsak a koncert repertoárjában, hanem a témákon belül is törekedtünk a változatosságra. A júniusi első koncertünkön a Classics, a Distant Worlds, a Zimmer és a Kings tematikus válogatással kezdünk, nyilván ez csak egy töredéke a legjobb filmzenéknek. Az ezekben szereplő filmzenék és a következő koncertekre tervezett témák a honlapunkon elérhetőek. A későbbi koncertjeinken olyan zeneszerzők műveiből tervezzük összeállítani a repertoárt, mint James Horner, Alan Silvestri, John Powell, Alan Menken és az új hullámot képviselő Lin-Manuel Miranda, Benji Pasek és Justin Paul. Az ismert és népszerű darabok mellett olyan műveket is játszani fogunk majd, amelyeket Magyarországon még nem játszottak.

A honlapunkon minden a koncerttel kapcsolatos hasznos információ megtalálható.” – nyilatkozta a Traumlive képviselője.

A Hollywood az Arénában filmzenei koncerten talán választ kapunk a sokakat foglalkoztató kérdésre: Miért nincsenek bejátszások a filmekből az ilyen eseményeken?
Az esemény szervezői arra törekszenek, hogy koncertjeiken a zene legyen a középpontban, a filmzene legyen a főszereplő, amelyről semmi sem vonja el a figyelmet. Másrészt a stúdiók túlnyomó többsége kifejezetten tiltja, hogy filmből részleteket mutassanak be.

A júniusi 12-i koncerten természetesen egyedi, a művekhez illő hangulatos koncertelemekkel is készülnek, így aki az igényes előadásokat szereti, nem fog csalódni.

A TRAUMLIVE csapata nagyon fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, ami különösen lényeges a jelenlegi helyzetben, épp ezért a koncerteket adományozással kötik össze.
Ebben partnerük a Sharity, egy olyan felület, amely ellenőrzött körülmények között, hatékonyan kapcsolja össze az adományozót és a jó ügyek mögé álló alapítványokat.
A kezdeményezésről itt olvashatunk bővebb információt: https://app.sharity.hu/hollywood-az-arenaban-sharity/

Jegyinfó: www.jegy.hu/program/hollywood-az-arenaban-filmzene-koncert-132274

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)