Fordítók és tolmácsolók – nem csak egy jeles nap

Tudtad, hogy 1999 óta minden év március 22-én ünneplik Magyarországon a fordítók és tolmácsolók napját? Mégpedig abból az apropóból, hogy 25 évvel korábban, 1974-ben ezen a napon alakult meg az ELTE Bölcsészettudományi Karának Fordító- és Tolmácsképző Központja. Te is szívesen lennél tolmács? Gyakorolj a PEOPLE TEAM (PT) nyári angol- (vagy ha nem a magyar az anyanyelved, akkor a magyar mint idegen nyelv) táborában!

A népek lelkének tolmácsai

„Ha nem volna kulcsunk az idegen nyelvekhez, úgy élnénk a földön, fajunk, népünk és nyelvünk magányába zárva, és ugyanakkor kisebb-nagyobb közösségek bábeli zűrzavarában, ahogy az állatfajták élnek” – írta Szabó Lőrinc A műfordítás örömében. Szívesen foglalkoznál különböző kultúrák közötti közvetítéssel? Jó a nyelvérzéked, de félsz megszólalni? Netalán teljesen kezdő vagy, és szeretnéd feliratok nélkül megérteni a Netflixen futó sorozatokat? A PT táborai húsz éve várják a 8 és 17 év közötti fiatalokat. A júliusban és augusztusban induló turnusokban 6-8 fős csoportokban dolgozhatsz együtt a többi jó fej sráccal, akik mind amiatt érkeznek, amiért te: hogy bátran és jól használják a nyelvet.

Mit kapsz az angoltábortól?

A PEOPLE TEAM 1991-ben szervezett első tábora óta bizonyítja, hogy a nyári szünet ideje, sőt mindössze egy hét alatt is lehet annyit tanulni, mint az iskolában egy év alatt, ezt a tudást pedig a későbbiekben is kamatoztathatod. Beszédközpontú, projektalapú feladataink között nem fogsz egy sarokban elbújva, motyogva válaszolni társaidnak és az anyanyelvi tanárnak: ha kezdő vagy, a tábor után bátran eligazodhatsz bármelyik nemzetközi nagyvárosban, hiszen sem a nyelvtudás hiánya (ne feledd, az angol világnyelv), sem a Covid-mizéria nem fog már meggátolni abban, hogy kérni merj, mondjuk, egy almás pitét Hollandiában. És ha már az ételeknél tartunk: a PT idén is gondoskodik a korlátlan zöldség- és gyümölcsfogyasztásról, az egész napos fejtágítás helyett pedig délutánonként szabadon választhatsz a gazdag programkínálatból.

Ekkor és itt találkozunk

Az angoltáborok a kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvendenek, érdemes tehát időben beiratkozni az egyhetes turnusok valamelyikére – vagy mindegyikére. A következő időpontokban indulunk: (1) július 25–31. (2) augusztus 1–7. (3) augusztus 8–14.; március utolsó napjáig lefoglalva még a tavalyival megegyező áron tudsz felejthetetlen napokat eltölteni a kecskeméti helyszínen. Kattints ide a részletekért , és találkozzunk a „hírös” városban!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)