Fedezze fel a kicsiny világot a klagenfurti Minimundusban!

Nekünk, magyaroknak van a mini Magyarország, az osztrákoknak pedig a Minimundus. Ha szeretne egy varázslatos utazást tenni a világ körül anélkül, hogy elhagyná Klagenfurtot, akkor látogasson el a klagenfurti Minimundusba! Ez a lenyűgöző attrakció egy kicsinyített világ, ahol a legismertebb épületek találkoznak – 165 építmény –, köztük a Halászbástya, illetve más nevezetességek és látnivalók. Bár apró méretükben tekinthetők meg, a részletesség és a pontosság, amellyel elkészültek, egyszerűen káprázatos.

Az Európa Park a Wörthi-tó és a varázslatos város közvetlen közelében található, Klagenfurtban. Közvetlenül az A2-es autópálya kijáratánál hatalmas parkolóhellyel, de vonattal is elérhető, a Klagenfurt West állomást érintve. Különféle játékos állomásokkal, élmény- és információvilággal a vendégek számára készült, és felnőtteknek szóló témákat, illetve szórakoztatást (pl.: 4D mozi) is tartalmaz.

Amint belépünk az attrakció területére, azonnal elragad minket a látvány. Szerte a parkban találhatóak a világ leghíresebb épületei és látnivalói, mindegyikük gondosan kicsinyítve és részletgazdagon rekonstruálva. Ha szeretné átélni a gyermekkori álmokat, a Minimundusban biztosan megtalálja a kedvenc látnivalóját.

Lábunk előtt az egész világ

Az egyik legimpozánsabb attrakció a mini Eiffel-torony, amely az eredeti pompájában ragyog, bár mérete csupán töredéke az eredetiének. A precíziós munka, amit a kicsinyítés során végeztek, hihetetlenül részletes és elragadó. A Minimundusban sétálva a világ körül, bepillantást nyerhetünk Budapest, Párizs, London, Róma, New York, és még sok más ikonikus város csodáiba.

A parkban található másik nagyszerű látnivaló az a mini Taj Mahal, amely a valódi csodájára emlékeztet. A finoman faragott részletek és a csodálatos építészeti elemek mind hűen adják vissza az eredeti szépségét. Nem csak épületek és városok láthatóak, hanem lenyűgöző tájak és természeti csodák is megtalálhatók a létesítményben. A Grand Canyon, a Himalája hegység, vagy akár az afrikai szavanna – mindegyik lenyűgöző részletességgel készült el.

A Minimundus ideális hely a családok számára is. A gyerekek biztosan élvezni fogják a kicsinyített vonatokat, amelyek gyorsan körbejárnak a parkban. Ráadásul egy interaktív játék is várja őket, melyben felfedezhetik a világ nevezetességeit, és megtalálhatják az elrejtett kincseket.

Az Európa Parkon belül található egy hangulatos kis kávézó, ahol belekóstolhatunk az osztrák kávéházi kultúrába a napozóteraszon, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a parkra, és fagylaltozni is lehet – nem beszélve a finom házi péksüteményekről.

Bővebb infó (német és angol nyelven):
www.minimundus.at/en/entry-fees-and-opening-times-summer-2022/#preise

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)