Elton John utolsó koncertje – Ausztriában 3 alkalommal, 2 helyszínen

Sir Elton John minden idők legsikeresebb zenésze, aki 38 aranylemezzel, 31 platinával, több mint 50 top 40 slágerrel és világszerte 300 millió eladott koronggal rendelkezik. Színpadi, illetve színházi munkái közt érdemes megemlíteni a Billy Elliot, az Aida és az Oroszlánkirály c. musicaleket. 2018-ban jelentette be Farewell Yellow Brick Road című búcsúkoncertjét, amely – a tervek szerint – 3 évig tart majd. Az európai állomások közt szerepel Bécs (május 1–2.), illetve Graz városa (július 3.) is.

Az említett helyszínek mellett a világsztár Lengyelországot, a Cseh Köztársaságot, Belgiumot, Németországot, Dániát, Svédországot és Írországot is érinti koncert körútjával.

"Nagyon hálás vagyok rajongóimnak és köszönetet szeretnék mondani minden támogatómnak, akik lehetővé tették ezt a nem mindennapi turnét. Rendkívül izgatott vagyok és alig várom, hogy világszerte megismerkedjem régi-és új rajongóimmal" - nyilatkozta Sir Elton még az USA-turné előtt.

Elton John számos zenei és színházi díjjal rendelkezik (Grammy, Tony-díj stb.), legutóbb a Crystal Awardot kapta meg a HIV/AIDS elleni küzdelemért. Évek óta sokat tesz alapítványán keresztül azért, hogy megállítsa, illetve megelőzze a betegség kialakulását. A világsztárok közül ő az egyik legtöbbet jótékonykodó előadóművész.

A tavaszi és nyári osztrák koncerthelyszíneken Sir Elton pályafutásának legjobb dalait adja elő elmaradhatatlan zongorája kíséretében: Your Song, Rocket Man, Candle In The Wind, Nikita, Sacrifice, Crocodile Rock, Can You Feel The Love Tonight, Don't Go Breaking My Heart... – ez csak néhány cím a megszólaló számos világsláger közül.

Érdemes megtekinteni (lásd videó!) a Youtube-beharangozót is, amelynek különlegessége, hogy 360 fokos verzióban szinte részesei lehetünk a világkörüli turnénak. A tervek szerint Sir Elton a 2019/2020-as évben ismét visszatér Európába, így öt kontinensen csaknem 300 koncertet ad majd a rajongók legnagyobb örömére! :-)

Jegyvásárlás: a www.oeticket.com, www.stadthalle.com, www.musicticket.at oldalakon.

Cikkkünk a BARRACUDA MUSIC támogatásával jött létre.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)